Yüreğir Belediyesi ve Yüreğir Kaymakamlığı koordinesinde, gaziler onuruna yemek düzenlendi Yüreğir Belediyesi ve Yüreğir Kaymakamlığı koordinesinde, gaziler onuruna yemek düzenlendi

Mersin- Toroslar Belediyesi, çalışanlarını sağlık taramasından geçirerek iş sağlığı ve güvenliğine verdiği önemi bir kez daha vurguladı. Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen taramalarda belediye personeline EKG, akciğer grafiği, kan testleri, işitme ve solunum testleri yapıldı.

Foto (1)-4

Taramalar, Yunus Emre Kültür Merkezi, Park ve Bahçeler ile Makine İkmal Biriminde, kurum doktoru eşliğinde mobil sağlık aracı kullanılarak gerçekleştirildi. Ayrıca, Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içinde belediye personeline yönelik teorik ve uygulamalı ilk yardım eğitimleri de devam ediyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Özalp Önal, sağlık taramalarının periyodik olarak sürdürüleceğini ve iş kazaları ile meslek hastalıklarının önüne geçmek amacıyla yapıldığını belirtti. Önal, “Bu çalışma sadece yasal bir zorunluluk değil, çalışanlarımızın sağlığına verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Toplamda 670 personele sağlık taraması yapıldı ve 100 çalışanımıza ilk yardım eğitimi veriliyor,” dedi.

undefined

Sağlık taramasından elde edilen verilerin personelin sicil dosyalarına işleneceği belirtildi. Taramalar sayesinde çalışanların sağlık durumları yakından takip edilecek ve iş sağlığına yönelik önlemler alınacak.

undefined

Editör: Haber Merkezi