Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Trendyol Süper Lig'den yedi kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti. TFF’nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, çeşitli disiplin ihlalleri nedeniyle Galatasaray, Adana Demirspor, Çaykur Rizespor, Trabzonspor, İKAS Eyüpspor, Fenerbahçe ve Bellona Kayserispor PFDK'ye gönderildi.

Galatasaray, "çirkin ve kötü tezahürat" ve "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" nedeniyle disipline sevk edilirken, Adana Demirspor ise "çirkin ve kötü tezahürat", "saha olayları" ve "merdiven boşluklarının boş bırakılmaması" gerekçeleriyle PFDK'ye sevk edildi. Ayrıca, Adana Demirspor futbolcusu Tolga Kalender’in "kural dışı hareketi" nedeniyle tedbirli olarak disiplin kuruluna gönderildiği belirtildi.

30 AĞUSTOS FINDIKPINARI ZAFER KUPASI’NIN KAZANANI MENTEŞ SPOR OLDU 30 AĞUSTOS FINDIKPINARI ZAFER KUPASI’NIN KAZANANI MENTEŞ SPOR OLDU

Diğer kulüplerden Çaykur Rizespor, Trabzonspor ve İKAS Eyüpspor "çirkin ve kötü tezahürat" nedeniyle, Fenerbahçe ve Bellona Kayserispor ise "talimatlara aykırı hareket" gerekçesiyle PFDK'ye sevk edildi.

Bu sevklerin ardından, kulüplerin ve oyuncuların alacağı olası cezalar merakla bekleniyor. Disiplin kurulunun yapacağı değerlendirmeler sonucunda, hem kulüpler hem de oyuncular için çeşitli yaptırımlar uygulanabilir.

Editör: Haber Merkezi