Ekonomi

Türkiye'nin ekonomik dönüşümü: Bakan Şimşek’ten kritik mesajlar

Bakan Şimşek, "Enflasyon bu sene mayıs ayında yüzde 75'le zirveyi buldu. Ağustos ayı itibarıyla enflasyon yüzde 52'ye düştü. Önümüzdeki aylarda kalıcı şekilde düşmeye devam edecek. Yani enflasyonda kalıcı, belirgin bir düşüşün içindeyiz." dedi.

Abone Ol

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Alman basınında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan "Almanya ile sığınmacı/mülteci anlaşması yapıldı, 200 sığınmacı Türkiye'ye gönderildi" iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Açıklamada, bu iddiaların yalanlandığı ve Alman medyasında "yasal ikamet izni olmayan 13 bin 500 Türk vatandaşının Türkiye'ye gönderilebileceği" gibi yanıltıcı haberlerin yayımlandığı belirtildi.

Loading...

Ayrıca, "yabancı sığınmacıların Türkiye'ye gönderileceği" yönündeki manipülasyon kampanyalarına dikkat çekildi. Türkiye ile Almanya arasında, yasal ikamet hakkı olmayan Türk vatandaşlarının topluca gönderilmesine ilişkin bir anlaşma yapılmadığı vurgulandı. Yalnızca ferdi olarak kabul edilebilecek Türk vatandaşlarının, hukuki süreçlerini tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönmeleri mümkün. Üçüncü ülke vatandaşlarının ise, toplu ya da ferdi şekilde Türkiye'ye gönderilmesi kesinlikle söz konusu değil. Paylaşılan 200 sığınmacı iddiasına dayanak olan görüntülerin, FETÖ propagandası yapan hesaplar tarafından kurgulandığı ifade edildi. Ayrıca, söz konusu görüntülerin Frankfurt-Hahn Havaalanı'nda kaydedildiği, ancak bahsi geçen hava yolu şirketinin Almanya'dan Türkiye'ye yakın tarihte uçuş yapmadığı kaydedildi. Kamuoyunun bu tür manipülasyonlara itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.