Iğdır Milletvekili Yılmaz HUN ve İstanbul Milletvekili Kezban KONUKÇU, Ülkü Ocakları’nın okullarda propaganda yapma iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. Milletvekilleri, Ülkü Ocakları'nın çeşitli illerde okulları ziyaret ederek öğrencilere dergi, kitap ve broşür dağıtmasının yanı sıra öğrencilerle ders saatlerinde propaganda yaptıkları yönündeki iddiaları mecliste soru önergesi olarak sundu.

DEVA Partili Avşar; “Kapımızdaki yeni kriz: Kayıp Gençlik” DEVA Partili Avşar; “Kapımızdaki yeni kriz: Kayıp Gençlik”

Bu kapsamda, özellikle İstanbul Silivri’deki TOKİ Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde yaşanan olaylar dikkat çekti. İddialara göre, Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Alparslan Doğan ve Silivri Ülkü Ocakları Başkanı Ferhat Yılmaz, okulda düzenlenen özel bir karşılama töreniyle öğrencilere bozkurt işareti yaptırmış ve "Kutadgu Bilig" adlı derginin dağıtımı gerçekleştirilmişti. Ayrıca, okul müdürü Aydın Dakes’in de eşlik ettiği bu ziyarette, öğrencilerin ders saatlerinde sınıflarından alınarak bahçeye çıkarıldığı belirtildi.

Yılmaz HUN ve Kezban KONUKÇU’nun verdiği soru önergesinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu faaliyetlerden haberdar olup olmadığı, siyasi partilerle organik bağı bulunan kuruluşların okullarda propaganda yapmasının yasal olup olmadığı, ilgili okul müdürü hakkında idari ve cezai işlem başlatılıp başlatılmayacağı soruldu.

Milletvekilleri ayrıca, Ülkü Ocakları üyesi bazı kişilerin uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve çocuk istismarı gibi suçlarla bağlantılı olduklarını hatırlatarak, bu tür bir yapının okullarda faaliyet göstermesine izin verilmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bu konunun meclis gündemine taşınması, kamuoyunda geniş yankı uyandırmış durumda.

Editör: Haber Merkezi