Siyaset

Vahap Seçer; “2019’dan sonra Mersin’de bir şey değişti, sonra çok şey değişti”

Başkan Seçer, “Eğer bir partide, örgüt dinamikse, enerjisi yüksekse, çalışıyorsa hedefe emin adımlarla yürüyoruz demektir” dedi.

Abone Ol

BAŞKAN SEÇER, ‘CHP MERSİN İL GENÇLİK KOLLARI KONGRESİ’NE KATILDI

SEÇER: “ÖRGÜT ÇALIŞIYORSA VE DİNAMİKSE HEDEFE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ DEMEKTİR”

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ ASIRLIK ÇINARDIR”

“REKOR OYLA KAZANDIYSAK BU ÖRGÜTLER BAŞARILI DEMEKTİR”

“BİZ İKTİDAR OLACAĞIZ”

“SİYASET, HALKIN İÇİNDE, SOKAKTA, TARLADA OLMALI”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Gençlik Kolları 17. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Partilerin başarısında, örgütsel bağlılığın ve dinamizmin en önemli etkenlerden olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Eğer bir partide, örgüt dinamikse, enerjisi yüksekse, çalışıyorsa hedefe emin adımlarla yürüyoruz demektir” dedi. CHP’nin dünyanın en kadim partilerinden biri olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “CHP asırlık çınardır. Dünyanın en kadim, en birikimli, en deneyimli partisidir” diye konuştu.

Başkan Seçer, CHP örgütlerinin ve örgütteki her kademeden üyenin son derece uyumlu çalıştığının altını çizerek, “7 ilçe belediyesi ve büyükşehri yüzde 60 rekor oyla kazandıysak bu örgütler başarılıdır” dedi. Seçer, Türkiye genelinde büyük bir başarı elde etseler de nihai başarının iktidar olmak olduğunu sözlerine ekleyerek, “Biz iktidar olacağız” diye konuştu.

Başkan Seçer, yerelde verdikleri hizmetin vatandaşın kalbine dokunduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar gidilmeyen hanelere gittik, girilmeyen sokaklara girdik, dokunulmayan ellere dokunduk, önceden yoktu” diye belirtti. Siyasetin salonlarda, dört duvar arasında değil halkın içinde yapılması gerektiğine dikkat çeken Seçer, yüzde 60’lık rekor oy oranının da bu anlayışın ürünü olduğunu söyledi. Seçer, “Siyaset, halkın içinde, sokakta, tarlada olmalı. Hep beraber çalışacağız ve çalıştık” diyerek, partililerine teşekkür etti.

 Cumhuriyet Halk Partili gençlerin asla şiddet yanlısı olmadıklarını ancak haksızlık karşısında durmasını da bildiklerini aktaran Seçer, “Biz kavga etmeyiz ama hakkımızı da kimseye yedirmeyiz. Yeri gelir, haksızlığın karşısında kaya gibi durmasını da biliriz ama şiddeti, kavgayı sevmeyiz. Tatlı dilin, barış dilinin, kardeşlik dilinin, insanlık dilinin açamayacağı kapı yok” ifadelerini kullandı.

Kongrede konuşmasının ardından CHP Mersin İl Gençlik Kolları tarafından Başkan Seçer’e doğum günü sürprizi yapıldı ve Başkan Seçer gençlerle birlikte pasta kesti.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Gençlik Kolları 17. Olağan Kongresi’ne katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede Seçer, gençler tarafından ‘Geleceği Gençler Seçer, Yanındayız Vahap Seçer’ sloganları ile karşılandı. Divan Başkanlığı’nı Çağdaş Güzel’in yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Seçer: “Örgüt çalışıyor ve dinamikse hedefe emin adımlarla yürüyoruz demektir”

Partilerin başarısında, örgütsel bağlılığın ve dinamizmin en önemli etkenlerden olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “Örgütteki dinamizm aslında geleceğe de işaret eder. Eğer bir partide örgüt dinamikse, enerjisi yüksekse, çalışıyorsa, gündemi takip ediyorsa, hiyerarşik çerçevede herkes görevini yapıyorsa hedefe emin adımlarla yürüyoruz demektir” dedi.

Partilerin anayasaların koyduğu yasalarla şekillenen bir yapı olduğunu ancak daha önemli olanın parti örgütünün güçlülüğü olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Cumhuriyet Halk Partisi asırlık çınardır, bu esastır, bu gerçektir, bu değiştirilemezdir. Dünyanın en kadim, en birikimli, en deneyimli partisidir. Belki de dünyada; bir ülkede, bir toplumda geçirdiği evrelerle başka hiçbir partinin yaşamadığı hadiseleri, olayları, süreçleri yaşamış; sadece kendi ülkesinde değil, tüm dünyada yaşanan olaylara şahitlik etmiş ve bu süreci fevkalade yöneten ve bu siyasileri yetiştiren bir siyasi partidir. Belki de dünyada savaş meydanlarında kurulmuş tek siyasi partidir” diye konuştu.

“2019’dan sonra Mersin’de bir şey değişti, sonra çok şey değişti”

CHP’li olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Başkan Seçer, “Biz partimizle, partimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal’le gurur duyuyoruz. Biz onun yol arkadaşlarıyız. Bize çalışmak, dürüstlük, ahlaklı olmak, vatan, millet, insan sevgisi yaraşır. Cumhuriyet Halk Partili insanın, CHP’nin temel ilke ve prensipleri çerçevesinde bu topluma hizmet ediyor olması lazım. Biz böyle gençler olmanızı arzu ederiz. Bizler de böyle olmak için gayret eden, gecesini gündüzüne katan, halkın karşısına çıktığınız zaman başınız dik, alnınız açık gezin diye çaba sarf eden yöneticileriz. 2019’dan sonra Mersin’de bir şey değişti, sonra çok şey değişti” ifadelerini kullandı.

“Rekor oyla kazandıysak bu örgütler başarılı demektir”

Başkan Seçer, CHP örgütlerinin ve örgütteki her kademeden üyenin son derece uyumlu çalıştığını, bunun sonuçlarını da seçimlerde gördüklerini kaydederek, “2019 yılından bu yana Mersin’de bu yaşanıyor. Elbette başarılıyız. 2019’da 3 ilçe belediyesi ve büyükşehri yüzde 45 oyla kazandık. Şimdi 7 ilçe belediyesi yine büyükşehri yüzde 60 rekor oyla kazandıysak bu örgütler başarılıdır” dedi.

“Biz iktidar olacağız”

Siyasetçilerin sınanacağı adresin sandık olduğunu belirten ve sandıktan çıkan sonucun bir siyasi ile ilgili tüm anketlerin, nutukların, ortaya konulan emeğin yansımasını nitelediğini vurgulayarak konuşmasına devam eden Başkan Seçer, Türkiye genelinde büyük bir başarı elde etseler de nihai başarının iktidar olmak olduğunu sözlerine ekledi. Seçer, “Biz iktidar olmalıyız, iktidar olacağız” diye belirtti. Başkan Seçer, bundan sonra yapılması gerekenin CHP’ne oy vermeyen insanların genel seçimde de CHP’ye oy vermesini sağlamak olduğunun altını çizdi.

“Bugüne kadar dokunulmayan ellere dokunduk”

Başkan Seçer, yerelde verdikleri hizmetin vatandaşın kalbine dokunduğunu ifade ederek, “Yerel yönetimlerle toplumun sinir uçlarına dokunduk, toplumun kılcal damarlarına girdik. Bütün sorun alanlarını gördük ve o sorun alanlarını ortadan kaldırıp toplumun mutlu olmasını, memnuniyet duymasını sağladık. Bugüne kadar gidilmeyen hanelere gittik, girilmeyen sokaklara girdik ve dokunulmayan ellere dokunduk” diye belirtti.

“Siyaset; halkın içinde, sokakta, tarlada olmalı”

Siyasetin salonlarda, dört duvar arasında değil, halkın içinde yapılması gerektiğine dikkat çeken Seçer, yerel seçimlerde elde edilen yüzde 60’lık oy oranının da bu anlayışın ürünü olduğunu söyledi. Seçer, “Siyaset; halkın içinde, sokakta, tarlada olmalı. Hep beraber çalışacağız ve çalıştık. Ben örgütlerime teşekkür ediyorum. Gençlik kollarımız, kadın kollarımız, ana kademe her çalışmamızda yanımızdaydı. Her gittiğimiz mahallede ve seçim sathı mahalline girildiğinde keyifle seçim çalışması yaptık. Vatandaşlarımız kapısını ardına kadar açtı. Kimseyi ayırt etmedik. Atatürkçülüğümüzle, Cumhuriyet Halk Partililiğimizle övünç duyuyoruz ve biz herkesi kucaklıyoruz, kucaklayacağız. Yoksa zinhar yüzde 60’ları alamazsınız. Hepimiz bir bütünüz, bu ülkenin de şerefli vatandaşlarıyız. Bu anlayışla çalışacağız” dedi.

“Sizler bizim toplumdaki görünen yüzümüzsünüz”

CHP Mersin İl Gençlik Kolları’nın disiplinli ve gayretli bir şekilde her daim çalışkan bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Seçer, gençlere, dinamik ve iletişime açık olmaları tavsiyesinde bulundu. Mersin’in üniversiteler dolayısıyla çok önemli bir gençlik kenti olduğunun altını çizen Seçer, “Bu kentte 60 bin üniversite öğrencisi var. Siz Türkiye’nin en şanslı gençlerindensiniz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, CHP’li bir belediye başkanıdır. Belediyenin gençlere yönelik projelerini, uygulamalarını, onlara yaptığı katkıları ezbere bilmek durumundasınız. Gençlerle iletişim içerisinde olacaksınız. Gençlere, partimizin politikalarını, belediyelerimizin hizmetlerini anlatacaksınız. Sizler bizim toplumdaki görünen yüzümüzsünüz ve sizlerle gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

“Tatlı dilin, barış, kardeşlik ve insanlık dilinin açamayacağı kapı yok”

Cumhuriyet Halk Partili gençlerin asla şiddet yanlısı olmadıklarını ancak haksızlık karşısında durmasını da bildiklerini de aktaran Seçer, “Biz kavga etmeyiz ama hakkımızı da kimseye yedirmeyiz. Yeri gelir, haksızlığın karşısında kaya gibi durmasını da biliriz ama şiddeti, kavgayı sevmeyiz. Tatlı dilin, barış, kardeşlik ve insanlık dilinin açamayacağı kapı yok. İnsanlar kötü sözler karşısında savunmaya geçer ama tatlı ve güzel sözün karşısında savunma mekanizması çalışmaz. Gençlerimize tavsiyem; toplumla iyi iletişim kurmaları, partinin politikalarını iyi bilmeleri, bunları yalın, güzel ve anlaşılır bir dille aktarmaları ve halkın içinde olmalarıdır. Zaten bizim adımız da Cumhuriyet Halk Partisi” dedi.

“Yan yana, birlik ve beraberlik içerisinde partimizi çok daha güzel günlere taşıyacağız”

Konuşmasının sonunda görev süresi dolan mevcut başkan Alkım Sümer’e hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Seçer, yeni seçilen Okan Kaya ve yönetimine de başarılar diledi. Seçer şunları kaydetti:

“Alkım Başkan görevini en iyi şekilde yapmak için gayret içerisinde oldu. Her zaman bizlerle beraber yürüdü. Partililerini sevdi, partisini ön plana çıkardı. Kendisine emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yolu açık olsun. Şimdi bir başka genç arkadaşımız görevi teslim alacak. Okan Başkanımıza başarılar diliyorum. O da genç bir kardeşimiz, oluşturduğu yönetimi ile bizimle beraber, bizim de her zaman dimdik yanında olduğumuzun bilinciyle, çalışmalarını, o bayrağı aldığı yerden devam ettirecek. Zaten partide görevdaşlık, yoldaşlık budur. O da o bayrağı aldığı yerden daha yükseklere taşımak için gayret içerisinde olacak. Ben gençlerimize inanıyorum. Bir baba olarak söylüyorum; hepinizi bir baba şefkatiyle seviyorum. Bunu bilmenizi istiyorum. Her zaman yanınızda olacağız. Sizin acınız bizim acımızdır, sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Yan yana, birlikte, beraberlik içerisinde partimizi çok daha güzel günlere taşıyacağız.”

Ömür: “Biz, Türkiye'nin en başarılı örgütüyüz”

CHP Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Mersin il ve ilçe örgütlerinin çok çalıştığını ve başarılı olduğunu söyleyerek, “Birlikte çok güzel işler başardık. Şöyle bir slogan oluştu: ‘Mersin gibi olmalı’. Bu boşuna oluşmadı. Biz gençlik kollarımızla, kadın kollarımızla, ana kadememizle Türkiye'nin en başarılı örgütüyüz. Hepimiz bununla gurur duyalım” dedi. Başkan Vahap Seçer’in hizmetleri sayesinde önemli başarılar elde edildiğine değinen Ömür, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımızın 2019’dan başlayan büyük gayreti önemli. Örgütün, Mersin’in her yerine alnı açık gitmesini sağlayan belediye başkanımız ve diğer belediye başkanlarımızla bu başarıyı hep beraber yakaladık” diye belirtti.

“İktidar gibi düşüneceğiz, çalışacağız ve iktidar olacağız”

Partideki gençlerin sayısının çoğalmasını istediklerini ve bunun için her zaman destek vereceklerini söyleyen Ömür, iktidar gibi davranmaları gerektiğinin önemine vurgu yaptı. Ömür, “Genel iktidar olmamızın önünde hiçbir engel yok. Bu güç bizde, Cumhuriyet Halk Partisi’nde var. Belediyelerimiz var, uyumla ve güçle, örnek çalışmalar yapıyoruz. Artık Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını görme zamanı geldi. İktidar gibi düşüneceğiz, iktidar gibi çalışacağız ve iktidar olacağız” ifadelerini kullandı.

Kongrede ayrıca, önceki dönem CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Alkım Sümer, Divan Başkanı Çağdaş Güzel, Aydıncık Belediye Başkanı Özkan Kılıçarpa, Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ile Hasan Ufuk Çakır ile göreve yeni seçilen CHP Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Okan Kaya da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından CHP Mersin İl Gençlik Kolları tarafından Başkan Seçer’e doğum günü sürprizi yapıldı ve Başkan Seçer gençlerle birlikte pasta kesti. Başkan Seçer, gençlerle birlikte aile fotoğrafı çekildikten sonra Kongre’den ayrıldı.