BAŞKAN DEMİRÇALI’DAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK BAŞKAN DEMİRÇALI’DAN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

20. Yenice Barış ve Kültür Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

Yenice’de 3 Gün Boyunca Barış Rüzgarları Esti

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen 20. Yenice Barış ve Kültür Festivali, 30 Ağustos – 1 Eylül 2024 tarihleri arasında büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. Üç gün süren festival, Yenice halkına unutulmaz anlar yaşattı ve barış ile kültürün önemini vurgulayan etkinliklere sahne oldu. Festivalin son günü, yüzlerce kişinin doldurduğu meydanda sanatçı İlkay Akkaya, birbirinden güzel şarkılarıyla unutulmaz bir final yaptı. Yenice, bu festivalle adeta barış ve kültürün kalbi haline geldi.

Festival Programı ve Etkinlikler

Festival, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Zafer Yürüyüşü ve Fener Alayı ile başladı. Bu anlamlı yürüyüşün ardından Türk sinemasının önemli yapımlarından “Beynelmilel” filmi gösterildi. Festivalin ikinci günü, Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Orkestrası’nın ve Cengiz Sağlam’ın konserleri ile müzikseverleri buluşturdu. Festival boyunca katılımcılar, çeşitli etkinliklerle dolu dolu bir program yaşadı.

1 Eylül'de festival, Cumhuriyet Meydanı'ndaki çelenk sunumu ve İstiklal Marşı ile başladı. Barış güvercinlerinin uçurulması ve barış yürüyüşü etkinlikleri düzenlendi. İnönü-Churchill Barış Parkı'nda Barış Vagonu ziyareti yapıldı ve barış paneli düzenlendi. Gün boyu süren etkinliklerde Yenice Sıdkı Baba Cemevi Semah Ekibi de sahne aldı. Akşam saatlerinde Silver Kesici ve İlkay Akkaya'nın konserleriyle festival, unutulmaz anlara sahne oldu.

Sanatçılar ve Performanslar

Sevilen sanatçı İlkay Akkaya, Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi koordinesinde düzenlenen festival kapsamında bir konser verdi. Konserde vatandaşlar, Akkaya’nın şarkılarına eşlik ederek unutulmaz bir akşam yaşadı. İlkay Akkaya, "Dünya'nın her tarafından savaş seslerinin yükseldiği, diğer türlerin büyük acılar çektiği Dünya Barış Günü’nü Yeniceli dostlarımız ile kutlamak benim için çok anlamlı" diyerek etkinliğin önemine vurgu yaptı.

Belediye Başkanı’nın Açıklamaları

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, festivalin coşkusunu Yenicelilerle birlikte yaşadı. Başkan Boltaç, “Yenice bundan sonra ne gönülden ırak ne de gözden ırak olacak. Yenice, yüreğimin tam orta yerinde. Bundan sonra Yenice hak ettiği yeri alacak; kültürün, sanatın başkenti olacak. Yenice’de her şey çok güzel olacak. Hepinizi çok seviyorum.” sözleriyle Yenice’ye olan sevgisini ve festivalin önemini dile getirdi.

Vatandaşların Görüşleri

Festivale katılan bir vatandaş, “Festival sayesinde, hem 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı, Atatürk ve silah arkadaşlarını anıyor, hem de ülkemizin ve dünyamızın barış içinde hayat sürmesini istiyoruz. Belediyemize bu etkinlikler için çok teşekkür ediyoruz.” dedi. Bir diğer vatandaş ise, “Özlemiştik böyle etkinlikleri, her yıl yapılmasını istiyoruz. İlkay Akkaya’yı bir kez daha görmek çok güzel oldu. Ayrıca başkanımızın enerjisi bize güç katıyor. Her zaman yanındayız.” ifadeleriyle etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

  1. Yenice Barış ve Kültür Festivali, Yenice’de barış, kültür ve sanat dolu üç gün yaşatarak, katılımcılara unutulmaz anlar sundu.

Editör: Haber Merkezi