Gündem

Yerlikaya bilançoyu açıkladı! Bayram tatilindeki trafik kazalarında 68 kişi öldü, 9 bin 787 kişi yaralandı

Abone Ol

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatili boyunca meydana gelen trafik kazalarının bilançosunu paylaştı. Bayram tatilinin 8 gününde toplam 68 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, 9 bin 787 kişinin ise yaralandığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik birimlerinin 24 saat aralıksız denetim ve radarla hız kontrollerine devam ettiğini belirtti. Bayram tatilinde sadece bir günde, 706 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1097 kişinin yaralandığını aktardı. Ayrıca, aynı gün içerisinde denetlenen 405 bin 88 araçtan 22 bin 975'ine hız ve radar işlemi, 37 bin 590'ına ise diğer ihlallerden işlem yapıldığını bildirdi.

Bakan Yerlikaya, bayram tatili boyunca yaşanan trafik kazalarında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diledi. Bu üzücü olaylar, trafik kurallarına uyulmasının ve dikkatli olunmasının hayati önem taşıdığını bir kez daha gözler önüne serdi.