ADANA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’da Keresteciler Sitesi’nde meydana gelen yangın sonrası olay yerinde incelemelerde bulundu ve mağdur esnafla bir araya geldi. Barut, yangın sonrası mağduriyetin önlenmesi ve koruyucu sigorta kapsamının genişletilmesi çağrısını yineleyerek, “Yanan milli servetimiz ama hâlâ koruyucu sigorta kapsamı genişletilmiyor. Bu çığlığı artık duyun” dedi.

Ayhan Barut Sigorta Zarar Tepki (4)

"Geçmiş Olsun" Dileklerini İletti

TÜİK Verilerine Göre Türkiye'de ortalama Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü TÜİK Verilerine Göre Türkiye'de ortalama Yaşam Süresi 77,3 Yıla Düştü

Yüreğir ilçesindeki Keresteciler Sitesi’nde Ahmet Akpınar’a ait koltuk ve mobilya üretim tesisinde çıkan yangının ardından bölgeye giden Ayhan Barut, mağdur esnafa ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Yangın hakkında bilgi alan Barut, yangında can kaybı olmamasının tek teselli olduğunu vurguladı. Mağdur esnafla görüşen Barut, sigorta sistemindeki eksikliklere dikkat çekerek, yangın riski yüksek sektörler için kapsamlı bir sigorta uygulamasının hâlâ hayata geçirilmediğini belirtti.

Koruyucu Sigorta Vurgusu

Adana’da geçmişte yaşanan sanayi yangınlarını hatırlatan Barut, riskli sektörlerde koruyucu sigorta kapsamının genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:
"Keresteciler Sitesi'ndeki yangında büyük zarar oluştu. Milli servet yok oldu. Daha önce de çırçır, kimya, kağıt ve plastik sektörlerinde benzer felaketler yaşandı. Koruyucu sigorta uygulaması olsaydı, bu mağduriyetler yaşanmazdı. Bu sigorta, hem işletmeleri hem de milli ekonomiyi korur."

Ayhan Barut Sigorta Zarar Tepki (2)

"Harekete Geçin"

Barut, yaşanan yangının ardından sigorta uygulamalarının genişletilmesi için iktidara çağrıda bulundu. "Bu felaketler, milli servetimizin yanmasına neden oluyor. Zorunlu koruyucu sigorta uygulamasını yaşama geçirin ve riskli sektörlerle ilgili kapsamı genişletin. Daha fazla acı yaşanmadan harekete geçin" dedi.

Ayhan Barut Sigorta Zarar Tepki (3)

Ayhan Barut Sigorta Zarar Tepki (1)

Editör: Haber Merkezi