ADALETE GÜVEN AZALDIKÇA HAK ARAMAKTAN VAZGEÇİLİYOR!

Araştırmalar yurttaşların en çok misillemeden korktukları için haklarını aramaktan vazgeçtiğini gösteriyor. Yurttaşların % 73’ü haksızlığa maruz kaldığında herhangi bir girişimde bulunmaktan çekiniyor.

Nermin Yıldırım Kara,  Samandağ’da TOKİ için zeytinlik ve narenciye bahçeleri talan ediliyor Nermin Yıldırım Kara, Samandağ’da TOKİ için zeytinlik ve narenciye bahçeleri talan ediliyor

Altı sivil toplum örgütünün Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 2021 yılında bu yana “ayrımcılık algısı”nın boyutlarını belirlemek üzere yürüttüğü farkındalık çalışması tamamlandı. Bu süreçte yurttaşların başlarına gelen herhangi bir olayda hukuk yoluna başvurma eğilimleri değerlendirildi.

Bu süreç içinde Bulgu Araştırma da yurttaşların hak aramaktan vazgeçme eğilimlerini saha çalışmalarıyla belirledi. Bu araştırmalarda hak aramaktan vazgeçme eğiliminin her yıl biraz daha güçlendiği ortaya çıktı.

Bu verilerle yurttaşları pes etmemeye ve hakkını aramak için mücadeleye çağıran Sosyal Medya Kampanyamızı tanıtacağımız basın toplantımıza sizleri de bekliyoruz.

Yer: Adana Hukukçular Derneği

Adres: Reşatbey, Av. Mahmut Eroğlu Sk. No:19, 01120 Seyhan/Adana

Tarih: 12 Temmuz Cuma

Saat 12.00

Editör: Haber Merkezi