Adana nadide bir mücevher, Altın Koza Film Festivali de ışıltılarından biridir

Adana; doğası, tarihi, verimli toprakları, sanayi birikimi, eşsiz gastronomisi, benzersiz insan yapısı ile sadece ülkemizin değil, dünyanın nadide şehirlerinden biri. Denizi, gölleri, nehirleri, lagünleri, eşsiz endemik bitkileri ile adeta bir mücevher olan Adana'nın bereketli topraklarında sanatın birçok dalında evrensel değerde sanatçılar yetişti ve yetişmeye devam ediyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, rutin belediyecilik hizmetleriyle birlikte, Adana'nın varsıl, güvenli ve keyifli bir kent haline gelmesi için gerçekleştirdiğimiz çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Tüm bunların yanı sıra; sosyal belediyecilik anlayışımızdan ödün vermeden halkımıza hizmet ediyoruz.

Ülkemizde sinema deyince akla, Yeşilçam'ın ardından Adana gelir. Kültürleri birbirine yaklaştıran, insanların birbirlerini anlamasına olanak sağlayan en önemli platformlardan birisi kuşkusuz sinemanın büyülü perdesidir. Zengin bir kültür birikimine sahip olan Adana, kendi değerlerini dünyadaki tüm değerlerle birlikte özümseyebilmiş ve bu sentezi dünya dili olan sinemada anlatabilmiş ender şehirlerdendir.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde görevi devralmamızın hemen ardından belediye meclisimizin desteğiyle festivalin ismini köklerine çevirdik ve Altın Koza yönetimini sinema sana-tının içinden gelen usta isimlere teslim ettik.

Geçmişte uzun yıllar ara verilen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'ni aralıksız hayata geçirmenin mutluluğunu yaşarken, festival organizasyonunu, Türk sinemasına her açıdan daha fazla katkı sağlar hale getirmek için her geçen yıl emeğimizi artırarak çalışıyoruz.

Festivalimizin kentin dört bir yanında halkla buluşması amacıyla başlattığımız gezici sinema uygulamasının kapsamını bu yıl genişlettik ve 6 Şubat 2023'te meydana gelen yıkıcı depremin etkilediği şehirlerde gezici sinema gösterimleri gerçekleştiriyoruz.

Şehrimizde ve ülkemizde kültür ve sanatın gelişmesi, daha geniş kitlelere ulaşması, sanat ehillerinin daha rahat üreteceği ortamların oluşması için faaliyetlerimizi de ara vermeden sürdürüyoruz.

Adana Altın Koza’nın Edebiyat Uyarlaması finalistleri belli oldu Adana Altın Koza’nın Edebiyat Uyarlaması finalistleri belli oldu

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sinema sanatının önemiyle ilgili öngörüsü, her konuda olduğu gibi bizlere rehberlik etmektedir. Mustafa Kemal Atatürk, "Sinema öyle bir keşiftir ki; gün gelecek barutun, elektriğin ve kıtaların keşfinden çok, dünya medeniyetinin cephesini değiştireceği görülecektir. Sinema dünyanın en uzak uçlarında oturan insanların birbirlerini tanımalarını, sevmelerini temin edecektir. Sinema insanlar arasındaki görüş, görünüş farklarını silecek, insanlık idealinin tahakkukuna en büyük yardımı yapacaktır. Sinemaya layık olduğu ehemmiyeti vermeliyiz" diyerek gelecekte sinemanın kişileri, toplumları etkilemede nasıl bir rol oynayacağını hepimize yıllar öncesinden açıklıyor, anlatıyor.

Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin 31'incisi gerçekleştiriyor olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz.

Altinkoza_festival_gazetesi

film_gosterim_brosuru Etkinik

film_gosterim_brosuru

Editör: Haber Merkezi