10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Tren Garı önünde, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla emek, barış ve demokrasi için bir araya gelen on binlerin katıldığı mitingde IŞID'in düzenlediği bombalı saldırı sonucu 103 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce insan yaralanmıştı.

Yaklaşık 10 yıl süren ve tek bir kamu görevlisinin bile yargılanmadığı 10 Ekim Davası'nda bugün karar açıklandı. Tutuklu 10 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ancak insanlığa karşı suç işlemekten beraat eden sanıklar dolayısıyla, IŞID'in insanlık suçu işlemediğine karar verildi. Duruşmada Erman Ekinci ise 101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), DİSK, TMMOB ve TTB, tüm sorumluların yargılanması ve katliamın arkasındaki güçlerin aydınlatılması için mücadeleye devam edeceklerini belirtti. Konfederasyon, "IŞID'ın insanlık suçu işlediğini bir kez daha vurguluyor, gerçek adalet sağlanana kadar hakikatin peşini bırakmayacağımızı bildiriyor, emek, barış ve demokrasi mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz" ifadeleriyle karara tepkisini dile getirdi.

Sivas Olaylarında Yaşamını Yitirenler Anılıyor: "Bu Dava Zaman Aşımına Uğrayamaz" Sivas Olaylarında Yaşamını Yitirenler Anılıyor: "Bu Dava Zaman Aşımına Uğrayamaz"

#BizBittiDemedenBuDavaBitmez! #10EkimAnkaraKatliamı #10Ekim

Editör: Haber Merkezi