Netanyahu, İsrail'in Gazze operasyonlarını sonlandırdığını söyledi. Netanyahu, İsrail'in Gazze operasyonlarını sonlandırdığını söyledi.

ABD, Amerikalılar'ı Tahliye Etmeye Hazır Olmak İçin İsrail ve Lübnan'a Yakın Bir Yere Kuvvet Taşıyor

NBC News, konuya yakın üç ABD savunma yetkilisine ve eski bir ABD yetkilisine dayanarak, Pentagon'un Yahudi devleti ile Lübnanlı Şii örgüt Hizbullah arasında bir tırmanma yaşanması durumunda ABD vatandaşlarının tahliyesine hazır olmak amacıyla ABD'ye ait askeri varlıkları İsrail ve Lübnan'a yakın bir yere taşıdığını bildirdi.

Raporda yetkililerin, USS Wasp amfibi saldırı gemisi ve 24. Deniz Seferi Birimi'nin, askeri destekli kalkış ve diğer görevlere hazır olmak üzere USS Oak Hill iskele çıkarma gemisine ve başka bir gemiye katılmak üzere Çarşamba günü Akdeniz'e hareket ettiğini söylediği belirtildi.

Haberde, Perşembe günü bir başka yetkilinin, geminin ve deniz birliğinin aynı zamanda askeri güç gösterisi yapması ve bölgedeki tırmanışa karşı caydırıcı olması planlandığını söylediği aktarıldı.

Haberde, ABD'li yetkililerin, İsrail'in önümüzdeki haftalarda Lübnan'a hava saldırıları düzenlemesinden ve muhtemelen kara harekâtı başlatmasından endişe duyduğu belirtildi.

NBC News ayrıca İsrailli ve ABD'li yetkililerin, Yahudi devletinin Lübnan sınırının üzerinde 10 millik bir tampon bölge oluşturmayı umduğunu ve İsrail hükümetinin, Biden yönetiminin baskısına rağmen Lübnan'da Hizbullah'ın peşine düşme kararlılığını sürdürdüğünü söylediklerini aktardı. Raporda İsrailli bir yetkilinin, İsrail'in Lübnan hareketini sınırdan uzaklaştırmak istediğini ve diplomatik bir çözüm için baskı yaptığını, ancak İsrail Savunma Kuvvetleri'nin diplomasinin başarısız olması durumunda devreye girmeye hazır olduğunu belirttiği belirtildi.

NBC News'in ABD'li savunma yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Washington aynı zamanda tahliyeleri ve koalisyonun askeri operasyonlarını koordine etmek için müttefikleriyle de görüşmelerde bulunuyor.

Politico Perşembe günü erken saatlerde, İsrail ile Filistin hareketi Hamas'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varamaması halinde İsrail ile Hizbullah arasında önümüzdeki birkaç hafta içinde bir çatışma çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu bildirmişti.

Editör: Haber Merkezi