Üst düzey bir savunma yetkilisi, ABD ordusunun Çin'in personel ve silah açısından sayısal üstünlüğüne karşı koymak için "otonom sistemlere" yönelmesiyle birlikte Pentagon'un önümüzdeki iki yıl içinde binlerce insansız hava aracını ve diğer yüksek teknolojili askeri teçhizatı sahaya sürmeyi planladığını söyledi.

ABD Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, Pazartesi günü Washington DC'de düzenlenen bir askeri teknoloji konferansında, Hick'in "nispeten yavaş" olarak tanımladığı rakip Çin ile stratejik rekabetin olduğu bir dönemde "yenilik yapma zorunluluğunun" çok önemli olduğunu söyledi. ve ABD'nin Soğuk Savaş sırasında karşılaştığı "hantal" rakipler. 

ABD kuvvetleri 20 yıldır Irak ve Afganistan'da savaşırken, “ÇHC [Çin Halk Cumhuriyeti] modern bir ordu inşa etmek için odak ve kararlılıkla çalıştı ve onu onlarca yıldır sahip olduğumuz operasyonel avantajları köreltecek şekilde dikkatle hazırladı” Hicks bir konuşmasında şunları söyledi .

Washington'un Çin'in oluşturduğu askeri tehdide ilişkin görüşünü ve ABD ordusunu aşma becerisini vurgulayan samimi bir konuşmada Hicks, ABD'nin "savaşın gelecekteki karakterini hayal etme, yaratma ve ustalaşma" yeteneği nedeniyle bir avantaja sahip olduğunu söyledi. .

Pekin'in temel askeri avantajının "kütle: daha fazla gemi, daha fazla füze, daha fazla insan" olduğunu söyledi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'na atıfta bulunarak, "PLA'nın kütlesine kendi kütlemizle karşılık vereceğiz, ancak bizimkinin planlanması daha zor olacak, vurulması daha zor, yenilmesi daha zor olacak" dedi.

Hicks, ABD'nin hedefinin "önümüzdeki 18 ila 24 ay içinde birden fazla alanda, binlerce ölçekte atfedilebilir otonom sistemleri sahaya çıkarmak" olduğunu söyledi.

"Tüm alanlarda otonom sistemlerin" konuşlandırılmasının daha ucuz olacağını ve "daha az insanı ateş hattına atacağını" söyledi.

“ÇHC liderliğinin her gün uyanmasını, saldırganlık risklerini dikkate almasını ve 'gün bugün değil' sonucuna varmasını sağlamalıyız; hem sadece bugün değil, bugünden 2027'ye, bugünden 2035'e, bugünden 2049'a kadar her gün. ve ötesi" diye ekledi.

Pentagon, Ekim ayında ABD'nin savunma ihtiyaçları ve önceliklerine ilişkin periyodik bir değerlendirmede, Çin'i bir "hızlanma mücadelesi" olarak ilan etti ve Pekin'e karşı caydırıcılığın acilen güçlendirilmesinin gerekli olduğunu söyledi. Ulusal Savunma Stratejisi, Çin'in önümüzdeki onyıllar boyunca ABD'nin en önemli stratejik rakibi olarak kalacağını söyledi.

Strateji değerlendirmesinin yayınlanması, Beyaz Saray'ın aynı zamanda Çin'i "hem uluslararası düzeni yeniden şekillendirme niyetinde olan, hem de giderek ekonomik, diplomatik, askeri ve askeri ilişkileri yeniden şekillendirme niyetinde olan" büyük bir rakip olarak tanımladığı Ulusal Güvenlik Stratejisi'ni yayınlamasından birkaç hafta sonra geldi. Bunu yapabilecek teknolojik güç”.

Washington, Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki iddiaları arasında “ Hint-Pasifik bölgesini yeniden şekillendirme” yeteneği ve niyetinden özellikle endişe duyuyor ve bağımsız ve demokratik olarak yönetilen Tayvan'ı anakara Çin ile gerekirse güç kullanarak birleştirme sözü veriyor.

Editör: Haber Merkezi