Adalet Bakanlığı, Ümit Özdağ’ın İddialarını Yalanladı: “Suriye Aile Hukuku Kitabı Gönderilmedi”

Adana Barosu adına Avukat Özge Buğa; Sokak Hayvanlarının Ölüm Fermanını Düzenleyen Yasaya Hayır! Adana Barosu adına Avukat Özge Buğa; Sokak Hayvanlarının Ölüm Fermanını Düzenleyen Yasaya Hayır!

Adalet Bakanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tarafından sosyal medyada paylaşılan ve bazı hesaplarca da alıntılanan “Suriye Aile Hukuku” isimli kitabın Adalet Bakanlığı tarafından aile mahkemelerine gönderildiği yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Bakanlık: Hiçbir Kuruma Böyle Bir Kitap Gönderilmedi

Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada, herhangi bir kurum ya da kuruluşa “Suriye Aile Hukuku” isimli kitabın gönderilmediği kesin bir dille ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Adalet Bakanlığı olarak hiçbir kurum ya da kuruluşa ‘Suriye Aile Hukuku’ isimli bir kitap gönderilmemiştir. Bu yöndeki iddialar tamamen asılsızdır.”

Gerçek Dışı İddialara Dikkat Çekildi

Bakanlık, Ümit Özdağ'ın sosyal medya platformu X’te (eski adıyla Twitter) yaptığı ve daha sonra sildiği “Hakimlerin, Suriyelilerle ilgili aile hukukunu ilgilendiren davalarda Suriye hukukuna göre değerlendirme yapacakları” ve “Suriyelilerin dava açarken yargılama giderlerini devletin karşıladığı” şeklindeki ifadelerin de gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Soruşturma Başlatıldı

Açıklamada, bu tür yanıltıcı ve asılsız paylaşımların kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı taşıdığına dikkat çekilerek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu iddialara ilişkin bir soruşturma başlatıldığı belirtildi.

“Manipülatif İddialara İtibar Etmeyin” Uyarısı

Bakanlık, kamu barışını bozma potansiyeli taşıyan bu tür dezenformasyon içerikli iddialara itibar edilmemesi konusunda da halkı uyardı. Açıklamada, “Gerçeğe aykırı bilgileri, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kişilere ve dezenformasyon içeren manipülatif iddialara itibar edilmemesi önemle rica olunur” denildi.

Bu açıklamalarla birlikte Adalet Bakanlığı, sosyal medyada yayılan iddiaların gerçek dışı olduğunun altını çizdi ve kamuoyunu doğru bilgilendirme sorumluluğuyla hareket ettiklerini belirtti.

Editör: Haber Merkezi