Ağustos ayına ilişkin enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanacak. Ekonomistlerin beklentilerine göre, Ağustos ayında enflasyonun aylık bazda en düşük yüzde 2,21, en yüksek yüzde 3,10 arasında olması bekleniyor. Ortalama beklenti ise yüzde 2,64 olarak belirlendi. Yıllık enflasyonun ise yüzde 52,20’ye düşmesi öngörülüyor; bu rakam, Temmuz ayında yüzde 61,78 olarak gerçekleşmişti.

Temmuz ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 3,23 artmış ve yıllık bazda yüzde 61,78 seviyesine ulaşmıştı. Ağustos ayı için yapılan tahminler, yıllık enflasyonda belirgin bir düşüş beklentisine işaret ediyor.

TUİK: Ticari süt işletmelerince 938 bin 533 ton inek sütü toplandı TUİK: Ticari süt işletmelerince 938 bin 533 ton inek sütü toplandı

Ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi ise yüzde 42,84 olarak güncellenmiş durumda. Ağustos ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, yıl sonu beklentilerinde de değişiklikler olabileceği düşünülüyor. Enflasyon rakamlarının beklentiler doğrultusunda gelip gelmeyeceği, piyasalarda ve ekonomik beklentilerde önemli bir rol oynayacak.

Editör: Haber Merkezi