Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan İstanbul'daki Özel Bakım Merkezindeki Olayla İlgili Açıklama

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan İstanbul'daki Özel Bakım Merkezindeki Olayla İlgili Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'da özel bir bakım merkezinde yaşanan ve engelli bireylere yönelik kötü muamele iddialarına dair ortaya çıkan görüntüler hakkında açıklama yaptı. Bazı medya organlarında yer alan haberlerin ardından bakanlık, yazılı bir açıklama yaparak duruma müdahale ettiklerini belirtti.

Bakanlık açıklamasında, il müdürlüğüne bağlı ekiplerin olayın yaşandığı bakım merkezinde incelemelerde bulunduğu ve görüntülerde yer alan iki çalışanın iş sözleşmelerinin feshedildiği bilgisi verildi. Ayrıca, "Olayın yaşandığı özel bakım merkezine detaylı bir inceleme için müfettiş atanmış ve ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Bakanlık olarak, ihmali bulunan kişilerin en ağır cezaları alması için hukuki süreci titizlikle takip edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Bu olay, engelli bireylerin güvenliği ve bakım kalitesi konusunda kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve bakanlık, benzer durumların önlenmesi için tedbirlerin alınacağını vurguladı.