Ayhan Barut, Ulu Önder Atatürk'ü andı, CHP'nin 101'inci kuruluş yıldönümünü kutladı

  • "Tek çare CHP"
  • "Yaşasın CHP, yaşasın Cumhuriyet!"
  • "Var bir çaresi, o da Cumhuriyet Halk Partisi"

ANKARA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle iki büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin sonsuza dek yaşayacağını vurguladı. CHP'nin 101'inci kuruluş yıldönümünü kutlayan Barut, "Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Ulu Önderimiz Atatürk, kahraman silah arkadaşları, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Ne mutlu bize. 101'inci yaşın kutlu olsun CHP" dedi.

"YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN CHP"

Ulu Önder Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı Ulusal Kurtuluş Mücadelesi'nin büyük bir zaferle sonuçlandığına işaret eden Ayhan Barut, "Bu eşsiz gurur ve heyecanla partimizin ilk kurultayı olarak da kabul ettiğimiz Sivas Kongresi'nin yıldönümünü yeni kutladık. 9 Eylül 1923'te Halk Fırkası adıyla kurulan partimizin 101'inci yıldönümü dolayısıyla yine büyük bir gurur, onur ve mutluluk duyuyoruz. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın CHP" diye konuştu.

Sakarya Hendek'te Makarna Fabrikasında Patlama: 25 Yaralı Sakarya Hendek'te Makarna Fabrikasında Patlama: 25 Yaralı

"ÇOK YAŞA CHP"

Türkiye'nin umudu olan CHP'nin ve üyesinden yöneticisine tüm kadrolarıyla halkın iktidarı için hazırlandığını ifade eden Ayhan Barut, şunları kaydetti:

"Ulusumuzun birliğine ve bütünlüğüne, vatanımızın bağımsızlığı ile Büyük Önderimiz Atatürk'ün ifadesiyle, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' ilkesine kararlılıkla bağlı olan CHP, nasıl ki kurtuluş ve kuruluşun merkezinde yer aldıysa bugün de Türkiye Cumhuriyeti'ni demokrasiyle taçlandırmak, adaletten demokrasiyle, ekonomiden refaha her alanda ülkemizin yaşadığı tüm sorunlarına çare bulacak yegane adrestir. Yine başarmak görevi ve sorumluluğu omuzlarımızdadır. Kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi sarıp sarmalayan, Atatürk'ün ölümsüz ilke ve sonsuza dek yaşayacak eserlerine sıkı sıkıya bağlı olarak hedefe ulaşacağız. Halkın iktidarına kavuşacağız, tüm sorunları aşacağız. Türkiye Cumhuriyeti ve yurttaşlarımız sahipsiz, tek adam rejimiyle ortaya çıkan sorunlar asla çözümsüz değildir. Var bir çaresi, o da Cumhuriyet Halk Partisi. Ulu Önderimiz Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren herkesi, partimize emek veren tüm yurttaşlarımızı minnet ve rahmetle anıyoruz. Çok yaşa CHP."

Editör: Haber Merkezi