Siyaset

Ayhan Barut, Av Turizmi Katliam İhalelerinin İptalini İstedi

Abone Ol

"Av turizmi adıyla yine katliam peşindeler"

ADANA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü’nün Adana, Mersin, Hatay, Niğde ve Kayseri’de yaban keçilerinin avlanması için düzenleyeceği ihalelere sert tepki gösterdi. İhalelerin 23 ve 24 Eylül’de yapılacağını belirten Barut, "Her yıl büyük tepkilere ve mahkeme kararlarına rağmen bu katliam ihaleleri devam ediyor. Av turizmi adı altında yapılan bu vahşet son bulmalıdır. Canlara kıyılmasın" dedi.

"Hukuka Aykırıdır"

Barut, Adana, Mersin, Hatay, Niğde ve Kayseri’de toplam 80 yaban keçisinin avlanması için yapılacak olan ihalelerin hukuka aykırı olduğunu vurguladı. "Bu ihaleler, hem iç hukukumuza hem de uluslararası hukuka aykırıdır. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır ve bu katliamlar kabul edilemez" diye konuştu.

"Katliamlar Durdurulsun"

Av turizmi adıyla yapılan ihalelerin mahkemelerce iptal edildiğini ancak her sene aynı süreçlerin yaşandığını belirten Barut, "Canlılara katliam getiren bu vahşetin son bulması için tüm ihale ve işlemlerin iptal edilmesi gerekiyor. Doğayı ve canlıları korumak zorundayız. Sesimiz duyulsun, katliamlar durdurulsun" çağrısında bulundu.