Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar’daki programı kapsamında Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneği’nde Alevi vatandaşlarla bir araya geldi. Derneğe yaptığı ziyarette aşure dağıtımı gerçekleştiren Göktaş, dernek üyeleriyle sohbet etti. Dernek Başkanı Mustafa Güllü, Bakan’a ziyareti için teşekkür ederken, dernek üyelerinin uzun yıllardır zorluklarla ibadet ettiklerini belirtti. Ayrıca, derneğe tahsis edilen taşınmazın muhtarlığa teslim edilme talebinin hukuka aykırı olduğunu savundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut: “Enflasyon, Saray’ın Duvarlarını Aşamıyor” CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut: “Enflasyon, Saray’ın Duvarlarını Aşamıyor”

Alevi-1

Bakan Göktaş, Muharrem ayının son günlerinde Alevi vatandaşlarla bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Alevi vatandaşların taleplerine duyarlı olduğunu vurguladı. 2022'de kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın bu konudaki hassasiyetin bir göstergesi olduğunu ve kamu güvencesi altında hizmet yürüttüğünü belirtti. Göktaş, Afyonkarahisar Belediyesi’nin hukuka uygun hareket etmesi gerektiğini de dile getirdi.

Programının devamında Emirdağ’a geçen Bakan Göktaş, burada esnaf ziyaretlerinde bulunarak Belçika'dan gelen vatandaşlarla Fransızca sohbet etti ve bir çay ocağında çay içerek vatandaşların taleplerini dinledi.

Editör: Haber Merkezi