Bakan Şimşek: Aylık Harcamaları 5 Milyon TL Üzerinde Olanlar Denetlenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi adaletinin sağlanması ve kayıt dışılığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek'in açıklamalarına göre:

Denetim Kapsamı Genişliyor

  • Aylık harcamaları 5 milyon TL'nin üzerinde olan ve hiç gelir beyan etmeyen kişilerin gerçek kazançlarının vergilendirilmesi için denetimler artırılacak.
  • IBAN veya 'mail order' ödeme yönetimi ile tahsilat yaparak vergisini ödemeyen işletmeler de detaylı şekilde incelenecek.

Vergi Kaçakçılığıyla Mücadele Kararlılığı

  • Vergi kaybı ve kaçağına sebep olan, haksız kazanç elde eden ve haksız rekabete yol açan her türlü faaliyet titizlikle takip edilecek.
  • Bakanlık, vergi adaletini sağlamak adına kararlılıkla çalışmalarını sürdürecek ve kayıt dışılığı önlemek için tedbirler almaya devam edecek.

Bakan Şimşek'in açıklamaları, vergi sisteminde adaletin ve denetimin artırılması amacıyla atılan adımları vurgularken, yüksek gelir gruplarının vergi beyanlarını doğru yapmaları ve vergi ödemelerini zamanında gerçekleştirmeleri gerektiği üzerinde durdu.

Karslıoğlu: Müteahhit; Öldü,Kaçtı,Battı Cümleleri İnşaatı Tamamlama Sigortasıyla Bitiyor Karslıoğlu: Müteahhit; Öldü,Kaçtı,Battı Cümleleri İnşaatı Tamamlama Sigortasıyla Bitiyor

3.5

Editör: Haber Merkezi