CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf tedbirlerinde CHP'li ve AKP'li belediyeler arasında ayrım yapılmayacağı sözüne rağmen, AKP iktidarının CHP'li belediyeleri durdurma çabası içinde olduğunu iddia etti. Sarı, AKP'li belediyelerin genelgeden muaf tutulup tutulmadığını sorguladı ve tasarrufta kayırmacılık yapıldığını ileri sürdü.

Ayhan Barut "Pamuk üreticisi zararda" Ayhan Barut "Pamuk üreticisi zararda"

Tasarruf Yapan Belediyelerin Örneği: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi

Sarı, konuşmasında özellikle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği tasarrufa dikkat çekti. Sarı'ya göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sadece iki ay içinde 60 milyon lira tasarruf sağlamışken, devletin yüksek harcamaları devam ediyor. Sarı, bu durumu eleştirerek, saray harcamalarının halkın alın teriyle yapıldığını savundu.

Ayrımcılık ve Belediye Performansı

Sarı, AKP iktidarının CHP'li belediyeleri durdurmaya çalıştığını öne sürerken, CHP'li belediyelerin hem tasarruf hem de etkin hizmet verdiğini vurguladı. Sarı'ya göre, CHP'li belediyeler halkla iç içe çalışarak sosyal yardımları artırırken, AKP'li belediyelerin büyük ihalelerle kaynak kullandığına işaret etti.

Sonuç ve Çağrı

Konuşmasını sonlandırırken Sarı, halkın refahı için CHP'li belediyelere özgürlük bırakılması çağrısında bulundu ve vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verebilmeleri için desteklenmeleri gerektiğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi