Yerel Haberler

BAŞKAN BİLAL ULUDAĞ'DAN MEVLİT KANDİLİ MESAJI

Abone Ol

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Uludağ mesajında Mevlit Kandilinin bütün Müslümanlara huzur getirmesini, insanlığın içine düştüğü sıkıntıların aşılmasında kardeşlik bağlarının güçlenmesine ve yeni rahmet kapılarının açılmasına vesile olmasını diledi.

Başkan Uludağ mesajında şu ifadeleri kullandı:

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlaki örnekliğinin bütün insanlık için çağları aşan ve kıyamete kadar da kesilmeksizin sürecek olan bir umut vaat etmektedir. Yüce Allah’ın son peygamberine tabi olmak, pek tabiidir ki sadece O’nun varlığından ve doğumundan haberdar olmakla sınırlı değildir.

Bugün cehalet, kör taassup ve dünyevi çıkarlardan beslenen bir gerilim ve çatışma ortamı, İslam'ın pak ve nezih kardeşlik dilini köreltmekte, Peygamber Efendimiz (S.A.V) in özlemini çektiği kardeşler topluluğu olmaktan uzaklaştırmaktadır. O yüzden bütün bir insanlık için onun nübüvveti karanlıklardan aydınlığa, zulmetten nura geçişin iftihar vesilesi olmuştur. Onun doğumu dünyanın akışını değiştirmiş, davetine kulak veren herkesin hayatını yeniden tanzim etme, kendini yeniden yapılandırma ve bundan sonraki gidişatında istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığına vesile olmuştur.  O yüzden bugün, yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyaya gelişinin yıl dönümünde, bu aziz ve mübarek günlerin feyiz ve bereketinden istifade ederken insanların nefis muhasebesi yaparak, iyi, doğru ve güzelin timsali olma yolunda azimlerini yenilemesinin herkes için bir huzur ve sükûn vesilesi olmasını temenni ederim. Bu vesileyle tüm hemşerilerimin, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in dünyaya teşriflerinin yıldönümü olan Mevlit Kandilini kutlarım.