Adana Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi Cevahir Yıldız, Mecliste yaptığı konuşmada; “Filistin de çocuklar büyümeli, çocuk mezarları değil, çocuk parkları yapılmalıdır” dedi.

CHP'li Meclis Üyesi Mecliste şu konuşmayı yaptı;

Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi Karşıyaka Halk Festivali Güvenlik Engeli Nedeniyle Ertelendi

Sayın Başkan,

Değerli Meclis Üyeleri,

Maalesef İsrail ordusu sivilleri hedef alan katliamlarına devam ediyor. Refah’ın batısında güvenli olduğunu söylediği ve Filistin halkının göçe zorlanarak yerleştiği alanları,  yetmedi Gazze’de yerinden edilenlerin sığındığı okula düzenlediği saldırılarla yüzlerce sivil vatandaşın ölmesine sebep olmuştur. Saldırılardan kurtulan vatandaşlar ise açlık, susuzluk ve hastalıkla mücadele ediyor.

İsrail’in aylardır havadan, karadan sürdürdüğü katliamlar ile ölen masum insanların sayısı 40 bine ulaşırken mezarlarda boş yer kalmadığı için Gazzeliler eski mezarları açmak zorunda kalıyorlar. Yani Filistinliler ölürken bile mücadele vermeye devam ediyor.

Bu katliama sessiz kalmamalıyız. Filistin halkına yapılan zulme sessiz kalmak zalimle işbirliği yapmaktır. Filistin halkının yanındayız. Filistin de çocuklar büyümeli, çocuk mezarları değil, çocuk parkları yapılmalıdır.

Ticaret Bakanlığı yazılı açıklamasında “Bu doğrultuda, Türkiye, 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren, ilk aşamada Ek’te belirtilen ürün grupları altında yer alan ürünlerin İsrail’e ihracatını kısıtlama kararı almış bulunmaktadır. Bu kararın gerekleri Ticaret Bakanlığı tarafından derhal yürütülecektir.”

Bu kadar ölümlerden sonra ikinci aşamaya geçildi mi ? Savaş 7 Ekim 2023 tarihinde başlamış ve 6 ayı aşkın süredir İsrail ordusu sivil halkı katlediyor. Keşke o bombalar sivil halkı hedef aldığı anda AKP hükümeti çocuk katili İsrail devleti ile ticari ilişkisini bitirseydi. Belki savaşı bitirmeyecekti ama bu suça ortak olmayacaktık.

1 Eylül’ün anlam ve önemine hitaben usta ozan Yaşar Kemal’in dediği gibi “Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa şimdi en güzel şiir BARIŞTIR.”

Editör: Haber Merkezi