CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, doğalgaz faturalarındaki şok artışları ve hükümetin bu konudaki politikalarını eleştirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın doğalgaz faturalarının 600 lirasının devlet tarafından karşılandığını açıklamasına yanıt veren Akay, Bakan’ın rakamlarının yanıltıcı olduğunu belirtti. Akay, devletin sosyal yardımlarını vatandaşın cebinden aldığını ve vergi artışlarıyla faturaların daha da kabardığını ifade etti.

Beritan Güneş Altın'dan Depremzedeler İçin Barınma Hakkına Yönelik Kanun Teklifi Beritan Güneş Altın'dan Depremzedeler İçin Barınma Hakkına Yönelik Kanun Teklifi

3 Yılda 388 Milyar Lira Borç Silindi

Akay, AKP iktidarının seçim dönemlerinde BOTAŞ’ı borçlandırdığını, sonrasında ise 388 milyar liralık borcu sildiğini belirtti. Bu borçların yükünün tamamen vatandaşa yüklendiğini vurgulayan Akay, “Bedava doğalgaz naralarıyla vatandaşın sırtına 232 milyar lira yükledi,” dedi.

Doğalgaz Fiyatları 6 Yılda Yüzde 532 Arttı

2018 yılından itibaren doğalgaz fiyatlarına yapılan toplam 17 zammın ardından, fiyattaki artış oranı yüzde 532,69’a ulaştı. Ayrıca, doğalgazdaki vergi oranlarının son 6 yılda yüzde 345 arttığı belirtildi. Akay, Bakan Bayraktar’a, bu vergi artışlarını nasıl açıklayacağını sordu.

Türkiye’nin Yüzde 20.5’i Evini Isıtamıyor

EUROSTAT verilerine göre, Türkiye’de evini yeterince ısıtamayanların oranı Avrupa ortalamasının üzerinde, yüzde 20,5. Elektrik ve kömür yardımlarının arttığına dikkat çeken Akay, bu yardımların nasıl yetersiz kaldığını ortaya koydu.

Editör: Haber Merkezi