Siyaset

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ERDEM: Antalya Serik’teki Yangında Yandaş Şirketin İhmali Mi Var?

Abone Ol

Antalya Serik’teki Yangında Yandaş Şirketin İhmali Mi Var?

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Yumaklar Mahallesi’nde meydana gelen orman yangını, elektrik direğinin devrilmesiyle başlamış ve kısa sürede 60 hektarlık bir alana yayılmıştır. Yangının ardından, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, bölgede elektrik dağıtımından sorumlu olan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AEDAŞ)’nin olası ihmallerini gündeme getirdi.

Erdem, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesiyle Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a şu soruları yöneltti:

  1. AEDAŞ’ın yangına neden olan elektrik diregine ilişkin bir ihmali olup olmadığı belirlenmiş midir?
  2. AEDAŞ ve yetkilileri hakkında bir adli veya idari soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa detayları nelerdir?
  3. Bölgedeki elektrik hatlarının bakım ve onarımı için hangi çalışmalar yapılmaktadır?
  4. Elektrik hatlarından kaynaklanabilecek yangınlara karşı alınan ve alınması planlanan tedbirler nelerdir?
  5. AEDAŞ’ın faaliyetleri ve vatandaş şikayetleri ile ilgili olarak Bakanlık tarafından yürütülen denetim ve incelemeler nelerdir? Aksaklıkların giderilmesi için ne gibi adımlar atılmaktadır?

Erdem, daha önce benzer bir sorumluluğun AEDAŞ’a ait olduğunu belirterek, 3 Şubat 2022 tarihinde Isparta’da yaşanan iki günlük elektrik kesintisinin yine bu şirkete bağlı olduğunu hatırlattı. "İşini düzgün yapmayan yandaş şirketler, ihale üstüne ihale almaya devam ediyor. Hata üstüne hata yapmaktan da imtina etmedikleri ortada," ifadelerini kullanan Erdem, yangın nedeniyle tahliye edilen evlerle insanların yaşam mücadelesinin önemine dikkat çekti.

AEDAŞ’a ve yetkililere yönelik soruşturma açılması gerektiğini vurgulayan Erdem, gelişmeleri yakından takip edeceğini ifade etti. Yangının yarattığı tahribatın büyüklüğü ve önlemlerin yetersizliği, kamuoyunun dikkatini bu tarafa çekmekte.