Siyaset

(CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz,​​​​​​​ Süt Üreticilerinin Sorunları TBMM Gündemine Taşıdı

Yem fiyatlarının ve artan girdi maliyetlerinin üreticileri zor duruma soktuğunu belirten Karakoz, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği çiğ süt fiyatlarının üreticilerin memnuniyetsizliğine yol açtığını ifade etti.

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, süt üreticilerinin yaşadığı sorunların araştırılması ve çözümü için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bir komisyon kurulmasını talep etti. Yem fiyatlarının ve artan girdi maliyetlerinin üreticileri zor duruma soktuğunu belirten Karakoz, Ulusal Süt Konseyi'nin belirlediği çiğ süt fiyatlarının üreticilerin memnuniyetsizliğine yol açtığını ifade etti.

Karakoz, üreticilerin ya süt hayvanlarını kesime gönderdiğini ya da üretimi tamamen bıraktığını vurguladı. Çiğ süt üreticilerine alım ve fiyat garantisi verilmesi gerektiğini belirten Karakoz, fabrikaların ve firmaların düşük fiyatlar dayatarak üreticiyi mağdur ettiğini dile getirdi.

Süt Üreticileri Mağdur Ediliyor

Ulusal Süt Konseyi'nin 1 Mayıs 2024 tarihinde belirlediği 14 lira 65 kuruşluk çiğ süt fiyatına rağmen birçok firmanın eski fiyattan süt aldığını hatırlatan Karakoz, piyasa şartlarının ve bu iddiaların araştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hükümetin gıda enflasyonunu baskılamak için üreticiyi maliyetlerin altında satışa zorladığını ve firmaların yüksek kar elde ettiğini ifade etti.

CHP’li Karakoz, süt üreticilerinin maliyetlerini bile karşılayamaz hale geldiğini ve 1 kilo süt sattıklarında 1 kilo yem dahi alamadıklarını belirterek, TBMM’de süt üreticilerinin sorunlarını araştıracak bir komisyon kurulması çağrısında bulundu.