Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesi ile ilgili yürütülen soruşturmada 8 kişi tutuklandı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi Enes Güran (18), amcası Fuat Güran (41) ile kuzenleri ve yengesinin de bulunduğu toplam 8 kişi, kasten öldürme ve suç delillerini yok etme suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmanın detayları

Eğitim Sen'den Deprem Bölgesinde Eğitimde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri Eğitim Sen'den Deprem Bölgesinde Eğitimde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri
  • 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde çuval içinde, üzeri taş ve dallarla örtülmüş halde bulundu.
  • Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve Narin Güran'ın amcası Salim Güran da 2 Eylül'de tutuklanmıştı.
  • Jandarmadaki ifadesinde bir şüpheli, amca Salim Güran'ın kendisinden çocuğun cesedini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini iddia etti.
  • Toplam tutuklu sayısı 10'a yükselmiş durumda. Soruşturma devam ediyor.
Editör: Haber Merkezi