Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkan Adayı Av. Merve Kır, 4 Ağustos’da yapılacak Kadın Kolları Kurultay’ı için destek ziyaretlerine devam ediyor.

Milletvekili Bozan: "Mersin Limanı'ndaki Asbest Tehdidi Nasıl Bertaraf Ediliyor?" Milletvekili Bozan: "Mersin Limanı'ndaki Asbest Tehdidi Nasıl Bertaraf Ediliyor?"

Adana ziyareti kapsamında ilk olarak CHP Adana İl Başkanlığında İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Özgürhan Çığ ve il, ilçe örgütleri ile bir araya gelen Av. Merve Kır, ardından Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı’yı ziyaret ederek kadınlara yönelik projeleri değerlendirdi.

215469 F A 6923 455 B A E E7 7 B3189 D82 C C B

“Süreç bizi bir sorumluluk alma noktasına getirdi. Kadın Kolları Genel Başkan adaylığımızı ülke kamuoyuyla paylaştık. Sonrasında hemen Kadın Kolları İl Kongrelerimize katılmaya ve örgüt ziyaretlerimize başladık” diyerek sözlerine başlayan Kır;

B2617974 767 B 41 F0 8239 845349 A D B66 C

“Kendimi merkeze koyan bir kadın siyaseti değil, kadın kollarımızı hep birlikte yönetmeye talip olduk. Herkesin katkı sunabileceği, il ve ilçe başkanlarının ortak akılla yönetildiği bir Genel Merkez yönetimi yapacağız. Yerel planlama ajanslarımızla birlikte, yerel yönetimlerdeki bürokrat arkadaşlarımızla, kadınlarımıza özgü projeler geliştireceğiz. Projelerdeki eksikleri gördük. Bizler süreç içinde hep çok üye yaptık ama o üyelerin hiçbiri aidiyet duygusu kazanmadı. Şimdi kadın kolları il, ilçe başkanlıklarımızı bir proje eğitim merkezine dönüştürerek yeni yapılan üyeleri projelere dahil ederek, aidiyet kazanmasını sağlayacağız. 

Çok yakında bir Tüzük Kurultay'ı bekliyoruz. Tüzük Kurultayı'nda eşit temsil ve fermuar sistemi için çalışmalar yaptık yıllarca. Bunların hayata geçmesi için  Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve parti yönetimiyle birlikte; Tüzük Kurultayı'nda haklarımızı sonuna kadar savunacağız.” dedi.

46 D C F E2 F 3187 4 A24 98 E D 7255 C09 B2387

Genel Başkan Adayı Kır, Adana ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda, kadınların siyasette daha fazla yer alması gerektiğini vurguladı ve Adana’daki başarılı çalışmaları nedeniyle tüm CHP örgütünü tebrik etti.

Editör: Haber Merkezi