Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, boşanma aşamasındaki kocası tarafından öldürülen Ayşe Dürüst için geniş çaplı bir protesto düzenlendi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, CHP Adana Milletvekilleri Müzeyyen Şevkin ve Bilal Bilici, Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin, Yumurtalık Belediye Başkanı Erdinç Altıok, CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanı Özgürtan Çığ ve çok sayıda partili, Atatürk Caddesi'ndeki CHP İlçe Başkanlığı önünde toplandı.

Katılımcılar, ellerinde pankartlar ve sloganlarla, olayın gerçekleştiği yere kadar yürüyerek, kırmızı boyalı taşlar bıraktı ve çiçekler koydu. Grup, “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” sloganını haykırdı.

EŞİK; Dünya Afganistan’da 3 Yıldır Taliban Zulmü Altında Yaşayan Kadınları ve Çocukları Unuttu… EŞİK; Dünya Afganistan’da 3 Yıldır Taliban Zulmü Altında Yaşayan Kadınları ve Çocukları Unuttu…

G Wj E Kp6 W4 A E L Vf E

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya, konuşmasında, sadece Ayşe Dürüst için değil, katledilen tüm kadınlar için toplandıklarını belirtti. Kaya, Anadolu'nun ve Trakya'nın küçük şehirlerinde birçok kadın cinayetinin ulusal ve yerel haberlere dahi yansımadığını vurgulayarak, bu durumu kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Yumurtalık’ta 30 Ağustos'ta yaşanan olayda, Ayşe Dürüst, boşanma aşamasındaki kocası Murat D. tarafından başına taşla vurularak ağır yaralanmış, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Murat D., gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Editör: Haber Merkezi