MANİSA – CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Türkiye’deki ekonomik kriz ve artan gıda fiyatları nedeniyle vatandaşların gıda alım gücünün ciddi şekilde düştüğünü vurguladı. Başevirgen, "Açlık sınırının altında kalan yurttaşlarımız artık meyve ve sebzeyi kiloyla değil, taneyle almak zorunda kalıyor" diyerek hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

Başevirgen, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizin halkın alım gücünü iyice azalttığını belirtti. Güzelyalı Mahallesi Muhtarlığı’nda yapılan ziyarette, posta yoluyla gelen borç ve icra tebligatlarının yoğunluğuna dikkat çeken Başevirgen, "Vatandaşlar bu ağır borç yükü altında eziliyor. Vergi borcu, kredi borcu ve trafik cezaları nedeniyle gelen tebligatlar muhtarlıkları dolduruyor" dedi.

"Meyveyi, Sebzeyi Taneyle Almaya Başladık"

Başevirgen, artan gıda fiyatlarının vatandaşın yaşam koşullarını zorlaştırdığını belirterek, "Tüm banknotlarımızın toplam değeri olan 385 lirayla yarım kilo kıyma bile alamıyoruz. Vatandaş artık meyve ve sebzeyi taneyle almaya başladı" diye konuştu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) verilerini paylaşan Başevirgen, marketlerde limonun 53 lira, kuru soğanın 18 lira, domatesin 33 lira gibi yüksek fiyatlarla satıldığını belirterek, bu fiyatlarla sağlıklı beslenmenin imkansız hale geldiğini söyledi.

CHP'li Cumhur Uzun'dan Yunanistan'a Tepki: "İhlal Varsa İhmal de Vardır" CHP'li Cumhur Uzun'dan Yunanistan'a Tepki: "İhlal Varsa İhmal de Vardır"

Emekliler Ucuz Gıda Kuyruklarında

Emeklilerin yaşam standartlarının giderek düştüğüne de dikkat çeken Başevirgen, "Gücü marketlerden et almaya yetmeyen vatandaşlarımız Et ve Süt Kurumu’nun önünde ucuz et için kuyruklar oluşturuyor. Emeklilerimiz kalan ömürlerini ucuz gıda kuyruklarında tüketiyor" dedi.

Başevirgen, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ekonomik güven endeksinin düşüşünü hatırlatarak, iktidarın ekonomi politikalarına olan güvenin azaldığını ve vatandaşın bu zor ekonomik şartlar altında daha da çaresiz hale geldiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi