Gündem

CHP Sözcüsü Yücel’den Sağlık Bakanı'na İstifa Çağrısı

Abone Ol

CHP Sözcüsü Yücel’den Sağlık Bakanı'na İstifa Çağrısı: "Özel Hastanelerin Ruhsatları Askıya Alınmalı"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, MYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya davet etti. "Yenidoğan soruşturması"na ilişkin sert eleştirilerde bulunan Yücel, özel hastanelerin soruşturmadaki rolüne dikkat çekerek, "Bu organize kötülüğe karışmış olan tüm özel hastanelerin ruhsatları askıya alınmalı. İktidar, bu işin üstüne kararlılıkla gitmeli, 'bana dokunur mu?' diye düşünmeden görevini yapmalı" dedi.

Özel Hastaneler ve Bebek Ölümleri Soruşturması

CHP'nin, yenidoğan ölümlerine ilişkin bir heyet oluşturduğunu belirten Yücel, bebek ölümlerinde sorumluluğu olan herkesin cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Yücel, "Dönemin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İstanbul İl Sağlık Müdürü, şimdiki Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da bu trajediden sorumludur" diyerek hükümete yüklendi.

"İktidar Görevini Yapsın"

Yücel, Sağlık Bakanı'nın istifasını talep ederken, "Bu olayın peşini bırakmayacağız. Kayyum ataması için gereken yasal düzenleme Meclis'e getirildiği takdirde destek vereceğiz" diye ekledi.

Suriyelilerle İlgili Eleştiriler ve İsrail’e Tepki

Basın toplantısında ayrıca sığınmacı politikalarına da değinen Yücel, AKP'yi eleştirerek, "Suriyelilerin çalışma izni muafiyetini 3 yıla çıkardılar. Türkiye’de işsiz gençler varken bu politika kabul edilemez" dedi. İsrail'in Gazze'deki saldırılarına da tepki gösteren Yücel, Türkiye'nin İsrail’e demir çelik satmayı sürdürmesine dikkat çekti ve hükümeti eleştirdi.

Selahattin Demirtaş Ziyareti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Doğu ve Güneydoğu ziyaretleri öncesi Selahattin Demirtaş'la buluşmasının önemli bir adım olduğunu belirten Yücel, "CHP, ülkenin demokratikleşmesi ve tüm kesimlerin eşit haklara sahip olması için çalışmaya devam edecek" dedi.