Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Aliye Coşar, Antalya genelinde artan çevre ve doğa tahribatlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Coşar, siyasi iktidarın rant uğruna şehrin her köşesinde doğa katliamlarına sebep olan projelere hız verdiğini belirtti.

"AKP'nin Rant Sevdası Bitmiyor"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan Suç Oranlarındaki Artışa Dikkat Çeken Rapor CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan Suç Oranlarındaki Artışa Dikkat Çeken Rapor

Coşar, AKP’nin vatandaşın ekonomik sıkıntılarına çözüm bulmak yerine rant projeleriyle meşgul olduğunu vurguladı. Antalya’nın birçok bölgesinde yapılan ve yapılması planlanan projelerle ilgili konuşan Coşar, “Elmalı’nın meralarına güneş enerjisi santrali (GES), Akseki’nin ormanlarına maden ocağı, Kemer Göynük sahiline beş yıldızlı otel, Kaş’taki orman arazilerine tesis inşa ediliyor. Antalya’nın her bir köşesi rant projeleriyle talan ediliyor” dedi.

"Antalya'nın Doğası Tehdit Altında"

Coşar, özellikle Akseki’de ormanlık arazilerin maden projeleri için statü değişikliğine uğratılmasının, Elmalı’daki köylerin meralarının GES projelerine kurban edilmesinin, Kemer Göynük sahilinin otel yapımı için yandaş şirketlere sunulmasının Antalya’nın doğasına büyük zarar verdiğini belirtti. Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin rant projelerine teslim edilmemesi gerektiğini vurgulayan Coşar, “HES projeleriyle Konyaaltı Doyran Deresi'nde doğa katliamı yapılıyor. Antalya’nın dereleri, sahilleri, ormanları tehdit altında” dedi.

"Mücadelemiz Sürecek"

Antalya'daki çevre katliamlarına karşı Antalyalıların ve sivil toplum kuruluşlarının hukuki mücadele verdiğini belirten CHP'li Coşar, “Halkın bu mücadeleye kararlılıkla devam ettiğini, ancak iktidarın rant projeleri için hızlı hareket ettiğini” söyledi. Coşar, "Antalya’nın doğasını ve geleceğini korumak için elimizden geleni yapacağız. Rant ekonomisine teslim olmayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi