CHP’li Ateş, Depremzedelere Yapılacak Konutları Gündeme Taşıdı

“5 Depremzededen 4’ü Hala Konut Bekliyor”

CHP Bolu Milletvekili ve Sanayi ve Ticaret Komisyonu Üyesi Türker Ateş, depremin ardından yapılan konutlarla ilgili eleştirilerini gündeme taşıdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, Ateş’in deprem konutlarına dair yönelttiği soru önergesine verdiği yanıt, dikkat çekti. Bakanlığın açıklamasına göre, 406 bin 406 kişi konut, 42 bin 24 kişi dükkân ve 12 bin 670 kişi ahır bekliyor. Bugüne kadar yalnızca 76 bin 434 konut teslim edildi.

Ateş, yanıtı değerlendirirken, “Deprem döneminde verilen sözler, tamamen boş çıktı. Konut inşaatları kaplumbağa hızında ilerliyor.” dedi. Bakan Murat Kurum’un, tamamlandığını belirttiği 100 bin konutun gerçek rakam olmadığını ifade eden Ateş, “TOKİ bugüne kadar sadece 76 bin 434 konut teslim edebildi. Depremin üzerinden bir buçuk yıl geçti ve hala 5 depremzededen 4’ü konut bekliyor.” şeklinde konuştu.

Ateş, ayrıca inşaatına henüz başlanmamış 100 binden fazla konut bulunduğunu belirterek, “6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası Cumhurbaşkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı, gerçek dışı vaatlerle depremzedelere hayal sattı.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bir yıl içinde 319 bin konut yapılacağına dair verdiği sözleri hatırlatan Ateş, “Bırakın vaat edilen konutları teslim etmeyi, inşaatına bile başlanamayan konut sayısı 299 bin 755.” ifadelerini kullandı.

“Konteyner Kentlerde Kış Geçecekler”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış: “Balık Çiftlikleri Ekosisteme ve Turizme Zarar Verecek” CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış: “Balık Çiftlikleri Ekosisteme ve Turizme Zarar Verecek”

Ateş, depremzedelerin bu kışı da konteyner kentlerde zor şartlarda geçireceğini dile getirdi. “Depremzedelere ne kadar ödeme yapacakları belirsiz. Afet Borçlandırma Senedi adı altında boş senet imzalatılıyor. Bakanlık bu soruları yanıtsız bırakıyor. Devlet, depremde evini kaybetmiş yurttaşını ucu açık borçlandırır mı? Böyle bir sosyal devlet olabilir mi?” diyerek hükümete sert eleştirilerde bulundu.

Ateş, “Bir an önce bu belirsizliğin ortadan kaldırılması gerekiyor.” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi