DEM Milletvekili Ceylan Akça'dan, DEDAŞ’ın Kamulaştırılması İçin Kanun Teklifi DEM Milletvekili Ceylan Akça'dan, DEDAŞ’ın Kamulaştırılması İçin Kanun Teklifi

CHP Edirne Milletvekili ve Ziraat Mühendisi Ediz Ün, TÜİK'in açıkladığı II. Çeyrek Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) verilerini değerlendirdi. Ün, tarım sektörünün büyük bir kriz içinde olduğunu belirterek, son 27 yılın en kötü döneminin yaşandığını vurguladı.

Ediz Ün, TÜİK'in GSYİH verilerine göre tarım sektörünün II. çeyrekteki payının %3,9'a gerilediğini ve bu oranın 1998'den bu yana en düşük seviyede olduğunu söyledi. Ün, "Bu durum AKP'nin Tek Adam rejiminin bir sonucudur. Sözde 'milli ve yerli tarım' politikaları çiftçiye hiçbir destek sunmuyor," dedi.

Ün, tarım sektörünün ekonomideki payının azalmasına dikkat çekerek, çiftçilerin giderek artan borç yükü altında olduğunu ve tarımda kalmanın gençler ve kadınlar için cazip olmadığını ifade etti. Ayrıca, çiftçilere milli gelirin %1'lik destek payı verilmediği takdirde iflas eden binlerce çiftçiyle karşılaşılacağını belirtti.

Ediz Ün, CHP iktidarında çiftçilere hak ettikleri desteği vereceklerini ve tarım sektörünün yeniden canlandırılması için çalışacaklarını söyledi. “Bu kötü günlerin izlerini silmek için devletin tüm imkânlarını çiftçilerimiz ve halkımız için seferber edeceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi