Siyaset

CHP’Lİ EVRİM KARAKOZ: “TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN CHP’Lİ BELEDİYELER HİZMETE DEVAM EDECEK”

Abone Ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, iktidarın CHP’li belediyelerin hizmetlerine yönelik engellemelerini sert bir dille eleştirdi.

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin yaşadığı ağır yenilginin ardından, iktidarın Saray ve bakanlar aracılığıyla belediye başkanlarına sürekli tehditler savurduğunu ifade eden Karakoz, bu durumun iktidarın düşüş korkusuyla hareket ettiğini söyledi.

Karakoz, ayrıca CHP’li belediyelerin tüm engellemelere rağmen halkına hizmet vermeye devam edeceğini vurgulayarak, ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidara geleceğini belirtti.

Konuşmasında belediyelere yönelik “tasarruf tedbirleri” adı altında uygulanan bütçe kısıtlamalarına da değinen Karakoz, iktidarın kendi harcamalarını görmezden gelerek, yerel yönetimlerin ödeneklerini azalttığını vurguladı. “Saray’ın harcamalarını görmezden gelip belediyelerin ödeneklerini kısıyorlar,” dedi.

Sokak hayvanları konusunu da gündeme getiren Karakoz, iktidarın bu meseleyi vatandaşlarla belediye başkanlarını karşı karşıya getirmek için bir araç olarak kullandığını belirtti. Ayrıca, belediyelere karşı yürütülen borç tahsislerinin adaletsizliğine dikkat çekti. “Kendilerindeyken görmezden geldikleri borçları, şimdi CHP’li belediyelere ödetmeye çalışıyorlar,” şeklinde konuştu.

Sonuç olarak, Evrim Karakoz, “Tüm engellemelere rağmen Cumhuriyet Halk Partili belediyeler hizmete devam edecek ve ilk genel seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidara gelecektir,” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.