Siyaset

CHP’li Kış: “Yaz Saati Uygulamasının Tek Kazananı Şirketler, Kaybedeni Vatandaşlar”

Abone Ol

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış’tan Kalıcı Yaz Saati Eleştirisi: “Vatandaşları Karanlığa Mahkûm Etmeyin!”

CHP’li Kış: “Yaz Saati Uygulamasının Tek Kazananı Şirketler, Kaybedeni Vatandaşlar”

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirerek, bu sistemin yalnızca elektrik dağıtım şirketlerine kazanç sağladığını, milyonlarca vatandaşı ise mağdur ettiğini ifade etti. Konuşmasında “Damat Berat gitti ancak arkasında batık bir ekonomi ve karanlık bir ülke bıraktı. Kalıcı yaz saati uygulamasının tek kazananı elektrik dağıtım şirketleri olurken, kaybedeni ise 86 milyon vatandaşımız olmuştur” diyen Kış, bu uygulamanın 2015-2018 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yapan Berat Albayrak döneminde, 2016 yılında kaldırıldığını hatırlattı. Kış, uygulamanın daha fazla enerji tüketimi sağlama amacıyla sürdürüldüğüne dikkat çekti.

Sabah Karanlığında Okula ve İşe Gitmek Zorunda Kalanlar Mağdur

Gülcan Kış, sabahın karanlığında okula gitmek zorunda kalan çocuklar ve işe gitmek zorunda kalan milyonlarca çalışanın bu uygulama nedeniyle ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Kış, “Sabah karanlığında uykusuz, yorgun ve düşük motivasyonla okula giden çocuklarımızın sağlığı ve başarıları tehlike altında. Aynı şekilde milyonlarca emekçi de bu uygulamanın mağduru”diyerek, vatandaşların yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bu politikanın derhal sona erdirilmesi gerektiğini savundu.

Elektrik Faturaları ve Vergi Yükü Artıyor

Elektrik faturalarının yükselmesiyle birlikte vatandaşların üzerindeki vergi yükünün de arttığını vurgulayan Kış, bu uygulamanın ekonomik olarak da halkı zorladığını ifade etti. “Ne yazık ki bu sistem yalnızca daha fazla enerji tüketimi sağlamak ve şirketlere kazanç kapısı yaratmak için sürdürülmektedir. Elektrik faturaları yükselirken, halkın sırtındaki vergi yükü de artıyor”şeklinde konuşan Kış, bu politikadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi.

“Bilimsel ve İnsani Bir Adımla Yaz-Kış Saati Uygulamasına Geri Dönülmelidir”

Gülcan Kış, konuşmasının sonunda “Vatandaşlarımızı karanlığa mahkûm etmek yerine, bilimsel ve insani bir adımla yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmelidir” diyerek, hükümete çağrıda bulundu. Kış, vatandaşların hem sağlığını hem de cebini zorlayan bu uygulamanın yerine daha adil ve halkın yararına olan bir çözüm bulunması gerektiğini savundu.