Siyaset

CHP’li Tanal’dan Suruç’taki Taban Suyu Sorunu için Ombudsmanlık’a Şikayet

Abone Ol

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Suruç ilçesinde yıllardır çözülemeyen drenaj ve taban suyu sorununu Kamu Denetçiliği Kurumu’na (Ombudsmanlık) şikayet etti.

Tanal, şikayet dilekçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği Başkanlığı’nı sorumlu tutarak, bu kurumların vatandaşların mağduriyetlerini gidermekte yetersiz kaldığını belirtti.

Mezar Alanı Bile Açılamıyor

Suruç'taki drenaj sisteminin olmaması ve tahliye kanallarının yetersizliği nedeniyle taban suyu yüksekliği mahalleler ve tarım arazilerini su altında bırakıyor. Tanal, dilekçesinde okul, cami ve taziye evi gibi kamu alanlarının kullanılamaz hale geldiğini vurgulayarak, halkın ekonomik ve sağlık açısından büyük zorluklarla karşı karşıya kaldığını ifade etti. Ayrıca, taban suyu yüksekliği nedeniyle mezar alanlarının bile açılamadığını belirtti.

Anayasal Haklar İhlal Ediliyor

Tanal, ilgili kurumların görevlerini yerine getirmemesi durumunun, Anayasanın 56. maddesi ile 45. maddesi ile çeliştiğini, bu durumun vatandaşların sağlıklı bir çevrede yaşama ve tarımsal faaliyetlerini sürdürebilme haklarını ihlal ettiğini kaydetti.

Sağlık Sorunları Artıyor

Şikayet dilekçesinde taban suyu yükselmesiyle ortaya çıkan sağlık sorunlarına da dikkat çeken Tanal, sivrisinek popülasyonunun artmasıyla birlikte sıtma vakalarının çoğaldığını ve halk sağlığının tehlikeye atıldığını belirtti.

Tanal, Kamu Denetçiliği Kurumu’ndan, Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü ve Topçu Gündaş Suruç Sulama Birliği Başkanlığı’nı eylemlerinin hukuka aykırı olduğuna yönelik bir tavsiye kararı verilmesini talep etti.