İsrail, 7 Ekim saldırılarının birinci yıl dönümü öncesinde Lübnan ve Gazze'yi bombaladı İsrail, 7 Ekim saldırılarının birinci yıl dönümü öncesinde Lübnan ve Gazze'yi bombaladı

Pakistan'ın güneyindeki Karaçi şehrinin uluslararası havalimanı yakınlarında Pazar gecesi meydana gelen patlamada iki Çin vatandaşının hayatını kaybettiğini belirten Çin'in Pakistan Büyükelçiliği, olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.

Ayrılıkçı militan grup Beluç Kurtuluş Ordusu (BLA), gazetecilere gönderdiği e-postada, patlamanın Çinli mühendisler de dahil olmak üzere vatandaşları hedef alan, araçtan taşınan el yapımı patlayıcıyla kendilerinin gerçekleştirdiği bir saldırı olduğunu iddia etti.

Pakistan yayın kuruluşu Geo News, patlamada en az 10 kişinin yaralandığını ve bazı ölümlerin olduğunu bildirdi. Geo News, bir eyalet yetkilisinin patlamanın niteliğinin hemen belli olmadığını söylediğini aktardı.

Karaçi polisi yorum talebine henüz yanıt vermedi.

Çin Büyükelçiliği, Port Qasim Elektrik Enerjisi Şirketi'ne ait bir konvoyun havalimanı yakınlarında saldırıya uğradığını bildirdi.

Açıklamada, "Pakistan'daki Çin Büyükelçiliği ve Başkonsoloslukları bu terör saldırısını şiddetle kınıyor, her iki ülkenin masum kurbanlarına derin taziyelerini iletiyor, yaralılara ve ailelerine içten başsağlığı diliyoruz" denildi ve Çin tarafının olay sonrasında Pakistanlı yetkililerle işbirliği yaptığı belirtildi.

BLA, Pakistan'ın güneybatısında bulunan ve Afganistan ve İran ile sınır komşusu olan Belucistan eyaletinin bağımsızlığını istiyor. Ağustos ayında eyalette koordineli saldırılar başlattı ve bu saldırılarda 70'ten fazla kişi öldü.

BLA özellikle Çin çıkarlarını hedef alıyor - özellikle Arap Denizi'ndeki stratejik Gwadar limanı, Pekin'i İslamabad'ın eyaleti sömürmesine yardım etmekle suçluyor. Daha önce bölgede çalışan Çin vatandaşlarını öldürmüş ve Pekin'in Karaçi'deki konsolosluğuna saldırmıştı.

Editör: Haber Merkezi