İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'yi hedef alan sosyal medya paylaşımına Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan sert bir yanıt geldi. Bakanlık, Katz'ın iddialarını iftira ve yalan dolu olarak nitelendirerek, söz konusu paylaşımların gerçekleri yansıtmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
"İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve ülkemizi hedef alan iftira ve yalan dolu bir sosyal medya paylaşımı daha yaptığı görülmektedir. Adıgeçen şahsın, soykırım suçu işleyerek insanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Netanyahu Hükümeti içinde dahi herhangi bir itibarı bulunmamaktadır. Katz, ülkemizdeki sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekmek suretiyle gündemde kalmaya ve soykırım şebekesindeki koltuğunu korumaya çalışmaktadır. Türkiye gerçekleri dile getirmeye ve Filistinlilerin haklı davasını savunmaya devam edecektir."

Resmi Gazete’de Yayımlandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 5 Bakanlıkta Üst Düzey Atamalar Resmi Gazete’de Yayımlandı: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 5 Bakanlıkta Üst Düzey Atamalar

Türkiye'nin Filistin halkının haklı davasını savunmaya devam edeceğinin altı çizilen açıklama, İsrail'in Türkiye'yi hedef alan bu tür söylemlerle gündem yaratmaya çalıştığını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi