Türk-İş, Tarihi 'Emek' Mitingine Hazırlanıyor

Yüksek enflasyon, geçim sıkıntıları ve çalışma hayatındaki sorunlar Türkiye’nin en büyük işçi sendikası Türk-İş’i harekete geçirdi. 20 Ekim Pazar günü Ankara Tandoğan Meydanı’nda düzenlenecek olan miting, bugüne kadar yapılan en büyük işçi mitingi olarak tarihe geçecek. Türk-İş, bu büyük buluşmada yaklaşık 200 bin işçinin katılımını hedefliyor.

Whatsapp Image 2024 10 13 At 13.14.27 (1)

Hazırlıklar Adana’da Başladı

Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Ankara'da yapılacak miting öncesinde Türk-İş'e bağlı sendikaların Adana şube başkanlarıyla bir araya gelerek hazırlıkları değerlendirdi. Gülnar, yaptığı açıklamada geçim şartlarının dayanılmaz bir noktaya geldiğini belirterek, işçi, memur, emekli ve dar gelirli kesimlerin ekonomik krizden en fazla etkilenen gruplar olduğunu vurguladı.

"Geçim Şartları Dayanılmaz Noktada"

Edip Gülnar, Türkiye'de asgari ücretle geçinmek zorunda kalan milyonlarca insanın olduğuna dikkat çekerek, "Hayat pahalılığı kırk yıldır görülmemiş seviyelere geldi. Ülkemizde çalışanların geçim şartları dayanılmaz bir noktaya ulaştı. Emeğiyle geçinenler enflasyonun sebebi değil, mağdurudur" dedi.

Uzm. Dr. Polatöz, “Eziyet Yönetmeliği geri çekilsin!” Uzm. Dr. Polatöz, “Eziyet Yönetmeliği geri çekilsin!”

"Sosyal Politikalar Emek Odaklı Olmalı"

Ekonomik krizden çıkış yolunun emekçilere yapılan baskıların sona erdirilmesinden geçtiğini belirten Gülnar, Türkiye'nin kalkınma politikalarının emek odaklı bir yaklaşımla yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade etti. Gülnar, IMF politikalarına dayalı düşük işgücü maliyetlerinin ülkeye zarar vereceğini savundu.

Tandoğan'da Yüzbinler Buluşacak

20 Ekim'de Ankara Tandoğan Meydanı'nda yapılacak miting için Türkiye genelinden 2 bin otobüs kaldırılacağını belirten Gülnar, Adana’dan 50 otobüsle katılım sağlanacağını açıkladı. Mitingde, emekçiler için adaletli gelir dağılımı, asgari ücretlinin ve emeklinin hakları, taşeron işçilerin kadroya alınması ve sendikal haklar gibi konulara vurgu yapılacak.

Miting, Türkiye'nin dört bir yanından işçilerin bir araya gelerek taleplerini güçlü bir şekilde dile getireceği tarihi bir buluşma olacak.

Whatsapp Image 2024 10 13 At 13.14.27 (2)

Editör: Haber Merkezi