Eğitim-İş'ten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e Çağrı: Sözlerinizi Geri Alın

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in göreve geldiği günden bu yana yaptığı açıklamaların, bakanlığın tarikat ve cemaatlerin etkisi altında olduğunu gösterdiğini belirten Eğitim-İş Sendikası, Tekin'i sözlerini geri almaya çağırdı.

Eğitim-İş'ten yapılan açıklamada, Bakan Tekin'in özel okulların patronları ile yaptığı görüşmelerin ardından öğretmenlerin mağdur edilmeyeceği sözünü vermesine rağmen, özel okul öğretmenlerine verilen "Taban Maaş" sözünü yerine getiremediği vurgulandı. Derslik sayısı ve öğretmen açığı konusundaki çalışmaları yetersiz bulan Eğitim-İş, özel okullar ve kamuda görev yapan ücretli öğretmenlerin düşük ücretler almasına sessiz kalındığını belirtti.

Bakan Tekin'in Erzurum'da yaptığı, "Sokakta gördüğünüz 80 kişiden 1 tanesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından maaşı ödenen öğretmen statüsünde. Dünyanın hiçbir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi, kamu tarafından fonlandırılmıyor" açıklamasının öğretmenlerin itibarını zedelediği ifade edildi. Eğitim-İş, Tekin'in kamuda görev yapan öğretmenlerin maaşlarını "kamudan fonlandırılma" şeklinde nitelendirmesini eleştirdi ve kamu kaynaklarından fonlanan tarikat ve cemaat projelerine dikkat çekti.

Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e şu çağrılarda bulundu:

  • Öğretmenlerin toplumdaki itibarını koruyun.
  • Eğitim emekçilerinin insanca yaşayacağı ücretleri alması için çaba gösterin.
  • Eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını kamucu bir bakış açısıyla çözün.
  • Devlet okullarındaki derslik ve öğretmen açığını azaltın, özel okul sayılarını artırmak yerine devlet okullarını güçlendirin.
Editör: Haber Merkezi