Türkiye, Avusturya'yı 2-1 Yendi ve EURO 2024 Çeyrek Finaline Yükseldi Türkiye, Avusturya'yı 2-1 Yendi ve EURO 2024 Çeyrek Finaline Yükseldi

Sinan Ateş Davasının İlk Duruşmasında Özgür Özel’den Sert Mesajlar

Ankara’nın Çukurambar semtinde 30 Aralık 2022’de eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşması, bugün Sincan Cezaevi Kampüsü’nde görüldü. Davaya katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, basın açıklamasında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Özel, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bu davayı önce şiddetle sabote etme tehdidinde bulunanlar, sonra başka bir taraftan davaya yanlananlar; şimdi alınan ara kararla seyirci kısmına geçtiler. Biz seyirci kısmından izlemiyoruz, biz Sinan Ateş’in tarafındayız. Biz akan kanın, gözü yaşlı eşin, ananın tarafındayız. Biz başkentinde cinayet işlenmesine sessiz kalmayanların tarafındayız. Bir cinayeti mağdurun ve suçlunun, azmettiricinin gücüne, siyasi pozisyonuna göre değerlendirilmemesi gereken hukukun üstünlüğünü savunanların tarafındayız. Biz her zamanki gibi mağdurun ve sonuna kadar adaletin tarafındayız.”

Duruşmanın Detayları

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de, Ankara’nın Çukurambar semtinde, bir aracın arkasına saklanan tetikçi Eray Özyağcı tarafından silahla öldürülmüştü. Ateş’in öldürülmesine ilişkin davanın ilk duruşması, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bugün başladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, duruşmaya heyetiyle beraber katıldı. Özel’e, CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Genel Başkan Yardımcıları Gül Çiftci ve Murat Bakan eşlik etti. Duruşmada ayrıca CHP'nin 7’nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da hazır bulundu. Özel, duruşmaya ara verildiğinde Sincan Cezaevi önünde basın açıklaması yaptı.

Özel, açıklamasında şunları söyledi:

“Bugün Sincan Cezaevi yerleşkesi içindeki mahkeme salonunda, 18 aya varan süredir adalet bekleyen bir eşin ve iki kız evladın babası olan Sinan Ateş’in ailesinin adalet arayışına tanıklık etmek üzere buraya geldik. Ancak bu davanın sadece alelade bir cinayet olmadığı ortada. Sinan Ateş, Ülkü Ocaklarının önceki dönem genel başkanıdır ve Ankara’da, başkentte hepimizin gözü önünde bir cinayet işlenmiştir. Bu cinayetin tetikçisi bellidir. Azmettirenlerin az meşhur olanları bellidir. Cinayete katkı verenler, yardım edenler, yataklık edenler bellidir ama iddianame tam işin gitmesi gereken tarafına gittiği yerde kesilmiştir. Yarım, güdük, natamam bir iddianameyle görülmekte olan bir davayla karşı karşıyayız.”

Özel: “Biz Her Zaman Adaletin ve Mağdurun Yanındayız”

Duruşma düzenine dair endişelerini dile getiren Özel, “Sayın Ayşe Ateş’in bir yanında ben oturdum, bir yanında Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız, bir yanında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu. Ayşe Ateş ve evlatları, ‘Adalete ulaştık’ diyene kadar biz onların yanında durmaya devam edeceğiz. Çok belli ki ilk başta verilen bütün ifadeler, ‘Yanlış söylemişim, hatırlamıyorum’ gibi beyanlarla değiştirilmeye çalışılıyor. Bu davanın üstünün örtülmesine seyirci kalmayacağız” dedi.

CHP Davayı Takip Edecek

Özel, CHP olarak davayı yakından takip edeceklerini belirterek, “Dava görüldüğü müddetçe CHP’den en az iki genel başkan yardımcısı, hukukçu milletvekilleri davayı takip edecekler. Ben de fırsat buldukça davayı takip edeceğim. Nasıl Soma davasının üzerinden ilgimizi hiç azaltmadıysak, Sinan Ateş cinayetinden de ilgimizi azaltmayacağız” dedi.

Son olarak Özel, “Biz her zamanki gibi mağdurun ve sonuna kadar adaletin tarafındayız” ifadeleriyle adalet arayışındaki kararlılıklarını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi