Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Fatih Toprak; "Halktan alınan vergiler ile ayakta duran bu kurumlarda yaşanan bu yolsuzluk kimlerin nasıl bir iş içinde olduğunu sorgulamamıza neden olmakta ve bu kurumlara olan güvenimizi derinden sarsmaktadır."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Sayın Ayhan Barut 27.08.2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in cevaplamasına yönelik gündeme getirdiği Seyhan Halk Eğitimi Merkezinde yaşanan yolsuzluğa yönelik olarak Adana Valiliği de 27.08.2024 tarihinde olayın doğru olduğunu ama iddia edilen rakamların yanlış olduğunu belirten bir açıklama yayınlamıştır.

Söz konusu olayda Halk Eğitimi Merkezi müdürü ve bazı kişiler tarafından açılmayan derslere yönelik olarak hem sigorta girişlerinin hem de maaş ödemelerinin yapıldığı gündeme getirilmiştir. Valilik tarafından yapılan açıklama ise bunu doğrular nitelikte olup bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı, soruşturma öncesinde Halk Eğitim Müdürünün başka bir Halk Eğitimi Merkezine Müdür olarak atandığı görülmüştür.

CHP'li Ayhan Barut: Halk Eğitim Merkezi'nde 120 milyon liralık yolsuzluk skandalı CHP'li Ayhan Barut: Halk Eğitim Merkezi'nde 120 milyon liralık yolsuzluk skandalı

Tüm yaşanan bu durumlar göz önüne alındığında devleti ciddi anlamda zarara uğratan bir olayın önümüzde olduğu görülmektedir. Yaşanan ekonomik krizin faturasının halka yansıtılarak her geçen gün alım gücümüzün düştüğü bir durumda bu olaya ortak olan kişiler tarafından ne derecede bir dolandırıcılık yapıldığı ise belirtilmemiş, sadece olaya karışan kişilere adli ve idari bir soruşturma açıldığı söylenerek durum baştan savulmuştur.

Halktan alınan vergiler ile ayakta duran bu kurumlarda yaşanan bu yolsuzluk kimlerin nasıl bir iş içinde olduğunu sorgulamamıza neden olmakta ve bu kurumlara olan güvenimizi derinden sarsmaktadır.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şubesi olarak şu sorularımızın açığa kavuşturulmasını istiyoruz;

  • Bu olaya karışan kurum müdürü ne kadarlık bir yolsuzluğa bulaşmıştır?
  • Bu olay için kaç kişiye dava açılmış ve açığa alınmıştır?
  • Sayısı 60 olarak belirlenen ancak Valilik makamı tarafından sayıların yanlış olduğu belirtilen, bu dolandırıcılıktan faydalanan kaç kişi vardır? Bu kişiler hakkında da yasal işlem başlatılmış mıdır?
  • Bu onayların verilmesinde etkin görevde olan ilçe şube müdürleri ve İlçe Mili Eğitim Müdürüne yönelik bir soruşturma açılmış mıdır? İlçe Milli Eğitimde bu olaya karışan personel var mıdır ve bu personele yönelik bir yaptırım uygulanacak mıdır?

Eğitim Sen olarak halktan alınan vergiler ile kurumlarımızda laik, bilimsel ve kamusal eğitimin sürdürülmesi mücadelemizi sürdürmekteyiz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Hem kamu kurumlarını kendi şahsi menfaatleri için kullananlara hem de kamu kurumlarını zarara uğratan bu yapılara karşı olmaya devam edeceğiz.

Adana Valiliği'nden Seyhan Halk Eğitimi Merkezi'ndeki Yolsuzluk İddialarına Yanıt Adana Valiliği'nden Seyhan Halk Eğitimi Merkezi'ndeki Yolsuzluk İddialarına Yanıt

Mücadelemiz şeffaf bir şekilde bu sürecin yürütülmesi ve yaşanan bu olayın açığa kavuşturularak kamu zararının önüne geçilerek söz konusu  paraların halkın çocukları için kullanılmasına yöneliktir. Bu amaç doğrultusunda bu tür yolsuzlukların üzerine gitmeye devam edeceğimiz gibi konunun bire bir takipçisi olacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşırız.

Eğitim Sen, Okullarda Temizlik Personeli İhtiyacı Geçici Çözümlerle Giderilemez, Kadrolu İstihdam Şart! Eğitim Sen, Okullarda Temizlik Personeli İhtiyacı Geçici Çözümlerle Giderilemez, Kadrolu İstihdam Şart!

Eğitim Sen Adana Şube Yürütme Kurulu

Konuyu Meclise taşıyan ve basında yer almasını sağlayan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana Valiliğinin konuyla ilgili yazılı açıklamasına atfen kişisel sosyal paylaşım sayfalarında şu bilgilendirmeyi yaptı;

"Adana Seyhan Halk Eğitimi Merkezinde Yolsuzluk, Usulsüzlük ve Zimmet iddialarıyla ilgili bugün Meclis'e sunduğumuz soru önergesiyle gündeme taşıdığımız konuyla ilgil Adana Valiliği açıklama yaparak konuyu doğruluyor. Eğer biz gündeme getirmesek bu konuyu açıklayacaklar mıydı kamuoyuna? Yahut niye şimdiye kadar sustunuz? Tartışmayı uzatmadan bu vahim iddialarla ilgili kamu kaynaklarının ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruma adına herkesi göreve çağırıyoruz. Adli ve idari soruşturmanın sonuçlarının da kamuoyuna açıklanmasını istiyoruz. Sorumluların hesap vermesini talep ediyoruz!"

Editör: Haber Merkezi