Eğitim Sen'den Açıklama: Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Yemek Davetine Katılmayacağız!

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bu akşam "eğitimin paydaşlarıyla" yapacağı yemek davetine katılmayacağını açıkladı. İşte Eğitim Sen’in açıklamasındaki nedenler:

Katılımcılara Söz Hakkı Verilmemesi: Bu toplantı, katılımcılara söz hakkı verilerek görüşlerimizi ifade edebileceğimiz bir formattan ziyade, bir yemek organizasyonu şeklinde düzenlenmiştir.

Randevu Taleplerimizin Reddedilmesi: Eğitimin sorunlarını görüşmek üzere defalarca randevu talep etmemize rağmen, taleplerimiz sürekli olarak reddedildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Canım istediğinde sizinle görüşürüm, istemediğimde randevu bile vermem" tavrı kabul edilemez.

Kamuoyuna Poz Verme Girişimi: Bu yemek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı uygulamaları meşrulaştırmak için kamuoyuna poz verme girişiminden öteye gitmeyecektir.

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikasının Davet Edilmemesi: Bu yemeğe özel okul patronları davet edilirken, yaklaşık bir aydır "taban maaş" talebiyle eğitim nöbetinde olan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası davet edilmemiştir.

Üniversitelerde Uzaktan ve İkinci Öğretim İçin Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Belirlendi Üniversitelerde Uzaktan ve İkinci Öğretim İçin Katkı Payları ve Öğrenim Ücretleri Belirlendi

Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakan Yusuf Tekin'in eğitimin sorunlarını çözme konusunda ciddiyse, bir an önce formatı görüş alışverişine olanak verecek, eğitimin tüm bileşenlerinin katılacağı bir toplantı çağrısı yapması gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi