Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, son günlerde yaşanan kadın cinayetlerine ilişkin sert bir açıklama yaptı. Karaca, Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nin, kadınların yaşadığı şiddeti ve adaletsizliği dile getirdiğini belirtti.

Karaca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın "şiddette sıfır tolerans" ifadelerine tepki gösterdi. Bakanlığın ve iktidarın, kadınları şiddet sarmalına mahkum ederken, boşanmalarda arabuluculuk gibi düzenlemeleri gündeme getirdiğini eleştirdi. Karaca, verilere göre kadınların en çok evli olduğu erkekler tarafından öldürüldüğünü ve boşanma aşamasında katledildiğini vurguladı.

EŞİK, Kadının soyadı hakkı mücadeleye devam EŞİK, Kadının soyadı hakkı mücadeleye devam

Karaca, şiddet failleri ve katillere karşı "sıfır tolerans" ilkesinin uygulanması gerektiğini, ancak bu süreçte faillerin cezasızlıkla ödüllendirildiğini ifade etti. Ayrıca, işçi ve emekçi kadınların yaşadığı mahallelerde, örneğin Mehmet Akif ve İkitelli'de tek bir kadın sığınma evi bulunmadığını belirtti. Kadınların hem yoksullukla hem de şiddetle mücadele etmek zorunda kaldığını söyledi.

"Kadınların taleplerine kulak tıkayanlara, şiddet ve ölüm döngüsüyle bizi yüz yüze bırakanlara karşı isyandayız, öfkeliyiz!" diyen Karaca, kadınların güvenliğini ve haklarını koruma konusundaki eksikliklerin derhal giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi