Adana Final Okulları 15. eğitim-öğretim yılına coşkuyla başladı

2024-2025 eğitim-öğretim yılı Adana Final Okullarında coşkuyla başladı. 9 Eylül Pazartesi günü 15. öğretim yılına merhaba diyen Adana Final Okullarında her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir törene imza atıldı.

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem ile Adana Final Okulları Genel Müdürü M. Turhan Orhan, okul yöneticileri ve öğretmenlerin öğrencileri bahçede karşıladığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

2-183

Final Eğitim Kurumlarının 45, Adana Final Okullarının 15. öğretim yılı

“Bugün, çok güzel bir gün. Siz buradasınız. Bundan daha güzel bir gün olmaz. Hem de bugün Final Eğitim Kurumlarının 45. Adana Final Okullarının ise 15. öğretim yılı. Evvela sayın velilerimize kısaca hitap etmek istiyorum. Bize olan güveniniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bu güveninizi, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da asla boşa çıkarmayacağız. Güveninizi sarsacak hiçbir şey yapmayacağız. Özellikle bunu bilmenizi istiyorum.”

“İlmi hür, vicdanı hür, özgüveni yüksek nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz”

“Final Eğitim Kurumlarının bir misyonu var. 45 yıl önce yola çıktığımızda bu misyon ne idiyse bu misyon bugün de aynı. Nedir bu misyon? Evrensel değerlerle donatılmış; yani dürüst, adil, özgüveni yüksek, ailesinin ve toplumunun değerlerini içselleştirmiş bireyler yetiştirmek. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmamız için ilmi hür, vicdanı hür, özgüveni yüksek nesiller yetiştirmemizi istedi. İşte biz bu misyonla 45 yıl önce yola çıktık, bugün o yolculuğumuz aynen devam ediyor.”

Final’de ikinci yabancı dil eğitimi için hazırlıklar başlıyor

“Sevgili öğrenciler ve veliler, size yine yaptığımız güzel bir şeyi anlatmak istiyorum. Kurulduğumuz günden bugüne; ana sınıfından liseye kadar, en azından bir yabancı dili çok iyi konuşan bireyler yetiştirmeyi hedef aldık ve şükürler olsun ki bugün, okulumuzdan mezun olup üniversiteye giden öğrencilerimizin tümü hazırlık sınıfını geçiyorlar. Aileleri ile yurt dışına çıkan çocuklarımız; oradaki konuşmaları, yabancılarla kurdukları diyalogları ile hem aileleri hem de bizim için birer gurur kaynağı oluyorlar. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu çocuklarımıza ikinci bir yabancı dili de ana dili gibi konuşacakları bir eğitim ortamı sağlamanın gayreti içinde olacağız.”

Yapay zekâ sistemi için düğmeye basıldı

“Bugün dünya endüstri 4.0’ı yaşıyor. Biz bu öğretim yılından itibaren yayın havuzlarımızı dijital içerikler ile donatmaya başlayacağız ve Final Yapay Zekâ sistemi ile öğrencilerimizi yeni gelişen bu trendlerle çok yakında buluşturacağız. Bu sene, hem dijital materyallerle zenginleşeceğiz hem de yapay zekâ alanındaki gelişmelerle çocuklarımızı buluşturacağız. Tabii çocuklarımızın akademik anlamda da en iyi şekilde gelişmesi için üzerimize düşeni yapacağız.

Sevgili gençler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Bu ülkeyi gelecekte siz inşa edeceksiniz. Bu cumhuriyeti ilelebet yaşatacak olan sizler olacaksınız.”

Yeşil enerji ile “Doğa Dostu Okul”

Çukurova Üniversitesi, Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor Çukurova Üniversitesi, Turizm Odaklı Sosyal Girişimcilik Merkezi Projesi Hayata Geçiriliyor

“İklim değişiminin yaşantımıza etkilerinin konuşulduğu ve büyük çalışmaların yapıldığı bu dönemlerde, Adana Final Okulları olarak bu gerçeğe göz yumamazdık. Geçen sene yaptığımız yatırımlar ile kendi elektriğimizi üreterek sürdürülebilir kaynaklarla “Doğa Dostu Okul” olma yolculuğumuz devam ediyor.”

“Hedefimiz dünya ile yarışan bireyler yetiştirmek”

“Bunun yanında çocuklarımızın gelişimini sağlayacak; sanat, spor, etkinlik alanlarında üzerimize düşenin en iyisini yapmaya tabii ki devam edeceğiz. Neden? Çünkü geçmiş yıllarda da ifade ettiğimiz gibi hedeflerimizden birisi de dünya ile yarışan, söz sahibi olan, oralarda gurur duyacağımız sanat, spor ve bilim insanları yetiştirmektir. Bu ilkemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Sözümüz sözdür.”

Şevket Ertem bir kez daha yeni öğretim-öğretim yılının tüm öğrenci, veli ve öğretmenlere hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Adana Final’in gurur tablosu

Adana Final Okulları her yıl olduğu gibi bu yıl da üniversite başarı oranı ile ilk sıralarda yer aldı. Türkiye 22.’si Fatma Tuana Temelli, Türkiye 38.’si Doğa Altuğ, Türkiye 69.’su Sinemis Gümüş ve Türkiye 76.’si Egemen Güler’in yanı sıra; ilk 100’de 4 öğrenci 9 derece, ilk 1000’de 12 öğrenci 31 derece ile sıralamada yerini aldı.

Tıp Fakültesi: 79

Diş Hekimliği-Eczacılık-Veterinerlik: 47

Mühendislik-Mimarlık: 132

Hukuk Fakültesi: 17

İşletme-İktisat-Kamu Yönetimi-Maliye-Uluslararası İlişkiler-Bankacılık: 87

Eğitim-Fen Edebiyat-PDR-Psikoloji-Sosyoloji: 66

Beslenme ve Diyetetik- Sağlık Hizmetleri-Gastronomi ve Mutfak Sanatları: 52

İlahiyat-MYO-Diğer Bölümler: 145

Editör: Haber Merkezi