Kemal Kılıçdaroğlu, Sorgusuz Sualsiz programında, genel başkanlığa yeniden aday olup olmayacağına dair iddialara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Delegeler istediği için oldum. Delegeler derse ki ‘Gelmen lazım arkadaş,’ görev verirlerse o zaman düşünürüm. Genel başkanlığın sorumluluğu fazladır, kolay değildir. Genel başkan tartışmalarının dışında kalmak istiyorum. Partinin delegeleri vardır. Parti kendi geleceğini belirleyecektir” dedi.

Görüşme teklifi hakkında ise Kılıçdaroğlu, “Doğrudan Erdoğan'dan gelen görüşme talebi yok. Ama olursa kabul etmeyeceğimi söyledim. Bu teklif birisi aracılığı ile geldi. Doğru bulmadım ve görüşmeyeceğimi ifade ettim” açıklamasını yaptı.

6'lı masa konusuna değinen Kılıçdaroğlu, “6 lider beraber yola çıktıysa ve oy birliği ile karar alacağız diye konuştuysak, liderlerin sözlerini tutması gerekiyordu. Ama bu olmadı. Anketler kazanacağımızı söylüyordu. Ama süreç benim de düşünmediğim şekilde ciddi bir sürece uğradı. Çok büyük saldırılara muhatap oldum. Ama saldırılara karşı ‘Ne derseniz deyin biz buradayız’ mesajı vermek istedim. Benim kişisel kararımdı. Reklamcıların değil” şeklinde konuştu.

Ekonomi ve sosyal politikalarla ilgili eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Fakirin boğazını sıkarak, işçinin, çiftçinin boğazını sıkarak önlem alıyorsunuz. Bu üreticinin üretmemesi demektir. Bursa'da domates üreticileri eylem yapıyorsa bu ne demektir? Sözleşme olmasına rağmen domates üreticisi malını satamıyor. İktidar kanadından ses çıkıyor mu? Hayır. Mercimekten buğdaya kadar dışarıdan geliyor. Bunların yatacak yeri var mı?” dedi.

Devletin topluma hizmet eden bir organ olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Alt gelir grubundan toplanan paralar üst gruptaki bir avuç zengine gidiyor. ‘Nas var, faiz verdirmem’ diyen adam şimdi dünyanın en yüksek faizini veriyor. Bunlarda din iman yok. Bunlar bir avuç çeteye çalışıyor. Devleti soyulacak organ gibi görürseniz olmaz” diye ekledi.

15 Temmuz darbesi ve devletin sahte videolar üretmesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “15 Temmuz’un gerçekleri henüz aydınlatılmadı. Devletin sahte videolar üretmesi ne demektir? Başkaları veya bir parti yapabilir. Ama bunu devlet yaparsa olmaz” dedi.

Suriye'deki sığınmacılarla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, “Suriye'deki sığınmacıları güvenli şekilde 2 yıl içerisinde göndereceğimizi söyledik. Orta Doğu'da barışı sağlamalıyız. Suriye’yi bu hale Erdoğan getirdi. Gaziantep'ten iş adamlarını Suriye'ye gönderin. 2 yıl içerisinde ayağa kaldırırlar” ifadelerini kullandı.

CHP Manisa Milletvekilleri Sordu: "TMO Neden Fiyat Açıklamadı?" CHP Manisa Milletvekilleri Sordu: "TMO Neden Fiyat Açıklamadı?"

Son olarak, “Referandum seçim midir? Referanduma sadece ben mi girdim?” diyerek eleştirileri yanıtladı ve Selahattin Demirtaş’ın durumu hakkında da “Boşuna şu an içeride yatıyor. Hiç kimse siyasi görüşü ile ilgili hapse atılmamalı” dedi.

Editör: Haber Merkezi