Adana’da faaliyet gösteren Güzellik Salonu işletmecileri, güzellik uzmanlarına yönelik bir meslek odası kurulması yönünde ilk adımı attı.

Uluslararası Güzellik Uzmanları Federasyonu (UGUFED) Başkanı Nuran Şahin, Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Niyazi Göger, Adana Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri, Manikürcüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Emin Ünal’ın başkanlığında yüzlerce güzellik uzmanı birlik ve beraberlik buluşmasında bir araya geldi.

Adana Tabip Odası'nda "Bir Hekim, Bir Örgüt, Bir Coğrafya: Dr. Mahmut Ortakaya" Belgeseli Gösterimi Gerçekleştirildi Adana Tabip Odası'nda "Bir Hekim, Bir Örgüt, Bir Coğrafya: Dr. Mahmut Ortakaya" Belgeseli Gösterimi Gerçekleştirildi

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan UGUFED Başkanı Şahin, ‘güzellik uzmanlığı’ mesleğinin İstanbul'da faaliyet gösteren bir oda dışında Türkiye genelinde o ilin kuaför odalarına bağlı olarak temsil edildiğini söyledi. Nuran Şahin, “Sektörün hızlı gelişen dinamikleri ve bu gelişim ve değişimin yarattığı büyüyen problemler güzellik uzmanlarının müstakil bir oda ile temsilini mecbur hale getirdi. Bu anlamda Adana’da güzellik uzmanlarının müstakil bir oda çatısı altında buluşmasına dair ilk adımı bu toplantı vesilesiyle atıyoruz” dedi.

Gg3

Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Niyazi Göger, güzellik uzmanlarının müstakil bir meslek odası çatısı altında toplanma talebini desteklediğini belirterek, “Sizler meslektaşlarınızla madem böyle bir karar verdiniz. Biz de meslek odalarının çatı kuruluşu olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

Adana Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri, Manikürcüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Emin Ünal, ‘güzellik uzmanlarının’ tek başına bir meslek odası haline gelme talebini anlayışla karşıladıklarını ve desteklediklerini açıkladı. Ünal, “Sayıları ve sektördeki ağırlıkları her geçen artan güzellik salonları ve güzellik uzmanlarının kendi branşlarıyla ilgili daha rahat karar alabilmeleri, yaşadıkları problemleri daha seri çözebilmek adına ayrı bir meslek odası oluşturma taleplerini destekliyorum. Bugüne kadar aynı çatı altında bulunduğumuz güzellik uzmanlarının meslek odası olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazır olduğumuza huzurunuzda söz veriyorum” şeklinde konuştu.

Gg2

UGUFED Başkanı Nuran Şahin ve Adana Kuaförler, Güzellik Salonu İşletmecileri, Manikürcüler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hacı Emin Ünal toplantıya katılan güzellik uzmanları, salon işletmecileri ve sektör temsilcilerinin sorularını cevaplandırdı.

Şahin ve Ünal, güzellik sektörü olarak birlikte hareket etmenin önemini son aylarda yaşanan birkaç somut örnek üzerinden anlatırken, berber ve kuaförlerin pazar günleri kapatılması kararından güzellik salonlarının muaf tutulması ile önceki aylarda karşılaşılan, ‘diyot lazerin serbest bırakılması’ olayında mesleki dayanışmanın etkili olduğunu hatırlattı.

Güzellik salonu işletmecileri ve güzellik uzmanlarının ayrı bir meslek odası çatısı altında toplanması yönündeki ilk toplantının ardından birlik ve beraberlik mesajı veren sektör temsilcileri, “Bugünkü tablo göstermiştir ki Adana bunu başaracaktır. Ve Anadolu’da güzellik sektörünün neler başarabileceğini gösteren önce ve önder şehir Adana olacaktır. Güçlü bir oda ile mesleğimiz adına tüm çabamızı ortaya koyarak güzellik uzmanlığı mesleğini layık olduğu itibara gerek duyduğu yasalara kavuşturacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi