BAĞDAT: Irak polisi Çarşamba günü bir okul şantiyesinden 250.000 captagon tablet ele geçirdi, bu ele geçirme amfetamin benzeri uyarıcı tüketimindeki artışı gösteriyor.
El koyma, Orta Doğu'yu sular altında bırakan captagon'un üretim ve kaçakçılığının merkezi olarak kabul edilen Suriye sınırındaki El-Anbar vilayetinde gerçekleştirildi.
İçişleri bakanlığı Facebook'ta yaptığı açıklamada, polisin "Ramadi şehrinde yenilenen bir okulda 250.000 captagon hapı ve bir kilo kenevir reçinesi ele geçirdiğini" söyledi.
Sorumluların bulunması ve tutuklanması için çaba sarf edildiğini de sözlerine ekledi, ayrıntıya girmeden.
Irak, captagon için uzun süredir transit ülke konumunda, ancak yetkililer, ülkenin giderek artan bir şekilde yasa dışı uyuşturucu için bir tüketici pazarı haline geldiğini söylüyor.
Ülkenin güvenlik güçleri son aylarda çok sayıda yüksek profilli ele geçirme olayıyla birlikte narkotik operasyonlarını yoğunlaştırdı.
Mart ayında yetkililer, Suriye ile El-Kaim sınır kapısında üç milyon captagon hapı ele geçirildiğini duyurdu.
Suriye, Mayıs ayında bir Arap dışişleri bakanları toplantısında, "Suriye sınırından uyuşturucu kaçakçılığı ve kaçakçılığından etkilenen" Ürdün ve Irak ile "işbirliğini güçlendirmeye" hazır olduğunu söyledi.
Üç ülke ayrıca "kaçakçılık operasyonlarına son vermek için gerekli önlemleri alma" sözü verdi.