Dünya

İsrail Beyrut’a Hava Saldırısı Düzenledi: Çok Sayıda Ölü ve Yaralı

İsrail, Lübnan'da Hizbullah'a karşı yürüttüğü savaşın ilk ciddi yenilgisini aldıktan sonra Perşembe sabahı erken saatlerde Beyrut'ta daha ölümcül hava saldırıları gerçekleştirdi

Abone Ol

İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 5 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırının Beyrut’un batısındaki El-Başura semtinde bir eve yönelik gerçekleştiği açıklandı.

Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan Açıklama

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların sayısının netleştiği belirtilerek, "5 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı" bilgisi paylaşıldı.

Yoğun Füze Saldırısı

İsrail savaş uçakları, Beyrut’un farklı bölgelerine de saldırı düzenledi. Beyrut'un Dahiye bölgesindeki Muavvad ve El-Amerikan semtlerine de 3 füze fırlatıldı. Füze saldırıları sonucunda bölgeden yoğun dumanların yükseldiği gözlemlendi.

İsrail Ordusu'ndan Açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, Beyrut'ta isabetli bir saldırı gerçekleştirdi," ifadelerini kullandı. Saldırının İsrail’e yönelik tehditlere karşı düzenlendiği iddia edilirken, saldırıların bölgedeki durumu daha da tırmandırdığı gözlemleniyor.

Bu saldırı, bölgede tansiyonun daha da yükselmesine yol açarken, uluslararası kamuoyunda büyük bir endişe yaratmış durumda.